pikus45 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 Witam.może ktoś wie kiedy i gdzie odbędzie się X BZURA 2011.Jest kilka miejsc i teraz nie wiem gdzie a muszę tam być.Ostatnio słyszałem o Witkowicach,Sochaczewie i Brochowie.Wiec już sam nie wiem gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Wg instancji oficjalnych w Witkowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 Dzięki.Czekam na kolejne propozycje może ktoś ma inne namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Na pewno nie odbędzie się w Witkowicach i w Brochowie. chociaż kto wie.....Bzura odbywa się w dwóch niejako etapach i będzie pokazana od Końca" .11 września w Wólce Węglowej i Łomiankach pokazany zostanie ostatni akord bitwy nad Bzurą - przebicie się kawalerii gen. Abrahama do Warszawy. Wszystko pod kierunkiem Pawła Rozdżestwieńskiego. i z udziałem czołgu 7 TP !!!w dniach 16-18 września w Sochaczewie w ramach Teatru Historii Bogusława Wołoszańskiego pokazane zostaną dwa widowiska : Obrona Sochaczewa i Bój o przeprawy nad dolna Bzurą. Oba wydarzenia przygotowuje od strony rekonstrukcyjnej przygotowuje ekipa od lat organizująca Bzurę pod wodzą Pawła.Więcej na portalu dobroni. pozdrawiamJaH - FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agaton_fan Napisano 25 Sierpień 2011 Share Napisano 25 Sierpień 2011 Są jakieś nowe, pewne wieści odnośnie odsłon" Bzury 2011 ? Z wiadomości etowych" wynika, że najpierw Sochaczew (w ramach Teatr Historii - ale jakoś mało danych świeżych), później w Witkowicach niby ? Ja mam mętlik w głowie w tym temacie, może są osoby lepiej rozeznane ? Z góry dzięki za info. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURRICANE Napisano 25 Sierpień 2011 Share Napisano 25 Sierpień 2011 Poszperałam trochę w necie i mam dwa miejsca rekonstrukcji:Sochaczew 16-18 września:http://www.teatrhistorii.com.pl/index.php?page=sochaczew_zaproszenieWitkowice 24 września:http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,rekonstrukcja-bzura-2011-x-jubileuszowa-edycja,5316 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 Informacja o Witkowicach jest nieaktualna - spójrzcie sami na datę, to news sprzed roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURRICANE Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 http://www.1939.pl/rekonstrukcje-historyczne-katalog/bitwa-nad-bzura-rekonstrukcja-2011/index.htmlTo kolejne potwierdzenie że w Witkowicach.A na portalu do broni" coś musiano skopać...Link ściągnęłam i wkleiłam wczoraj z kalendarium imprez".Warto jest też poczytać ostatnie wpisy pod tym wątkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banginghunter Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Nic nikomu nie ujmując wydaje mi się, że jednak kto jak kto, ale redakcja internetowego DoBroni" chyba jest w temacie najbardziej wiarygodna. Przecież to ludzie, którzy to od lat robią ... a nie jakiś tam portalik jeden z miliona w sieci o 1939. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 dlatego też piszę, że to informacja nie prawdziwa. To znaczy, nie ujmując nic nikomu, bo może ktoś coś chce tam zrobić, X edycja Bzury odbywa się gdzie indziej i jest podzielona na dwa etapy - w Łomiankach i w Sochaczewie. Jacek Haber organizujący Bzurę od pierwszej edycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HURRICANE Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 akagi_FWPCzy mógłbyś wkleic jakiś aktualny link do inscenizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2011 To teraz już wcale nie wiem gdzie się udać.Przecież nie będę jeździł cały dzień i szukał !!! Może ktoś z organizatorów się wypowie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Myśle że to jest właściwy komunikathttp://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,x-rekonstrukcja-bzura-2011-komunikat-nr-1,6351 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikus45 Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2011 akcej- dzięki.A wiesz czy to ma być w Sochaczewie czy na obrzeżach miasta.Przydała by się jakaś lokalizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Tak mi sie obiło o uszy że pod zamkiem w Sochaczewie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enfield Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Sochaczewska impreza będzie nosiła tytuł Miasto w Ogniu i będzie dotyczyła obrony Sochaczewa- integralnej części Bitwy nad Bzurą 1939 r.Całość w dniach 17-18.0917- polowe muzeum18- rekonstrukcjaJest to element cyklu Teatr Historii" B. Wołoszańskiego.Zaś w dniach 24-25 jest pomysł zorganizowania wieczornego IV Marszu Szlakiem Odwrotu znad Bzury".Marsz ten od 4 lat organizuje MGRH II/ 18 pp z Sochaczewa.Chętni rekonstruktorzy WP, którzy chcieliby przejść ok 15 km w pełnym rynsztunku i przenocować pod namiotami nad Bzurą w Witkowicach przy ognisku, proszeni są o zgłaszanie się na :jakub.wojewoda1@wp.pl Trasa : Młodzieszyn-Mistrzewice-WitkowiceSzczegóły wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.