mensguth6 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2011 witam ,taki destrukt niesmiertelnika trafil mi sie.bicia-Stanis....Chojno 241.E.R.S.R1 da rade cos z tego wyciagnac?Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2011 witam ,taki destrukt niesmiertelnika trafil mi sie.bicia-Stanis....Chojno 241.E.R.S.R1 da rade cos z tego wyciagnac?Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 Paannoowwiiee-jesli chcecie dyskutowac to na priv.Ten temat jest juz nieaktualny,zecz zidentykowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Hehe to dla tego, że w życiu nie widziałem pruskiej blachy.Założyciel wątku też bez winy nie jest... podpuścił mnie tytułem:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Pewnie będzie ciężko.tyle udało mi się wydobyć:Stanis.. to może być Stanisławowo,(ew. Stanisław).Chojno to też jakaś miejscowość,(ew. nazwisko).24-Nr. żołnierza.1.E.R.S.R.E.- Ergänzung(uzupełnienie),Elektrizität(elektryczność).R.-ReichsS.R.-Sicherungs. Regiment(pułk zapasowy,kopia zapasowa).Ergänzung Reichs- Sicherungs- Regimentto będzie chyba coś takiego: Uzupełnienie Pułku zapasowego Rzeszy, (Dodatkowe wsparcie reichspułku). Pzdr.W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Podczas pobytu w czytelni tzn. w kibelku wpadłem na jeszcze jeden pomysł to może być:E.R.S.R.Erstaz Russisches Schutz Regiment.Zapasowy Rosyjski Pułk Zabezpieczenia.Powiedz w jakim miejscu znalezione tzn. chodzi o kontekst.( np walka w 43r, wrześniowa miejscówka) weisz o co biega.Pzdr.W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 Wino39 jestem pełen podziwu dla Twojej twórczości.Zwłoki pierwszowojennej pruskiej blachy.Stanisl" - to nic innego jak imię soldata. Jak się można domyślić to był Polak Stanisław"Chojno" - miejscowość, z której pochodził24." dzień z daty urodzenia.„1 ERS R” - ersatz regiment – pułk zapasowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2011 Chlopaki,jestem pelen podziwu.Blacha pochodzi z przedpola pruskiego fortu.Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
mensguth6
witam ,taki destrukt niesmiertelnika trafil mi sie.bicia-
Stanis....
Chojno
24
1.E.R.S.R
1
da rade cos z tego wyciagnac?Prosze o pomoc.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.