mensguth6 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 witam ,taki destrukt niesmiertelnika trafil mi sie.bicia-Stanis....Chojno 241.E.R.S.R1 da rade cos z tego wyciagnac?Prosze o pomoc.
mensguth6 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 witam ,taki destrukt niesmiertelnika trafil mi sie.bicia-Stanis....Chojno 241.E.R.S.R1 da rade cos z tego wyciagnac?Prosze o pomoc.
mensguth6 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 Paannoowwiiee-jesli chcecie dyskutowac to na priv.Ten temat jest juz nieaktualny,zecz zidentykowana.
wino39 Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 Hehe to dla tego, że w życiu nie widziałem pruskiej blachy.Założyciel wątku też bez winy nie jest... podpuścił mnie tytułem:)Pzdr
wino39 Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Pewnie będzie ciężko.tyle udało mi się wydobyć:Stanis.. to może być Stanisławowo,(ew. Stanisław).Chojno to też jakaś miejscowość,(ew. nazwisko).24-Nr. żołnierza.1.E.R.S.R.E.- Ergänzung(uzupełnienie),Elektrizität(elektryczność).R.-ReichsS.R.-Sicherungs. Regiment(pułk zapasowy,kopia zapasowa).Ergänzung Reichs- Sicherungs- Regimentto będzie chyba coś takiego: Uzupełnienie Pułku zapasowego Rzeszy, (Dodatkowe wsparcie reichspułku). Pzdr.W
wino39 Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Podczas pobytu w czytelni tzn. w kibelku wpadłem na jeszcze jeden pomysł to może być:E.R.S.R.Erstaz Russisches Schutz Regiment.Zapasowy Rosyjski Pułk Zabezpieczenia.Powiedz w jakim miejscu znalezione tzn. chodzi o kontekst.( np walka w 43r, wrześniowa miejscówka) weisz o co biega.Pzdr.W
ad Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 Wino39 jestem pełen podziwu dla Twojej twórczości.Zwłoki pierwszowojennej pruskiej blachy.Stanisl" - to nic innego jak imię soldata. Jak się można domyślić to był Polak Stanisław"Chojno" - miejscowość, z której pochodził24." dzień z daty urodzenia.„1 ERS R” - ersatz regiment – pułk zapasowy
mensguth6 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 Chlopaki,jestem pelen podziwu.Blacha pochodzi z przedpola pruskiego fortu.Dzieki.
Pytanie
mensguth6
witam ,taki destrukt niesmiertelnika trafil mi sie.bicia-
Stanis....
Chojno
24
1.E.R.S.R
1
da rade cos z tego wyciagnac?Prosze o pomoc.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.