HASAG40 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 witam takie guziczki wyszły w jednym miejscu obok siebie pierwszy cynowy z literami WM
HASAG40 Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 jan-80 coś mi to na ruska nie pasuje wyszedł na pomorzu nie trafiłem w tym miejscu jeszcze żadnego caraka same napoleońskie oraz polskie styl pisania cyfry 7 identyczny jak na polskich guzikach z okresu powstania tylko że tamte miałem cynowe
Martian Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 1 Wojsk Mazowieckich. 2 prawdopodobnie pruski z z II poł XVIII w ku końcówce.. Długie ucho.
manierka Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 panowie a korzystając z okazji może wiecie co to za guzik aktualnie nie mam jak fotki wstawić ma : cyfrę rzymską IX.a średnica jego to ok 17mm a gruby na ok 5mm materiał to chyba miedż lub mochol ale raczej to wcześniejsze na drugiej stronie ma dookolne takie żłobienia bym powiedział bruzdy tak trochę więcej niż do połowy licząc od góry uszko ma pojedyncze okrągłe lutowane lub zgrzewne może ktoś rozpozna co to może prusy?
odyn12 Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 Witam! Czy Twój guzik jest podobny do tego /btrm0865/http://www.buttonarium.eu/kolekcja.php?first=860
manierka Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 tak to ten szukałem tez tam ale nie znalazłem dzięki za pomoc może coś zle zaznaczyłem pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.