komunacccp Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2011 Witam Mam problem, na kolbie zaczęły się pojawiać plany przy elementach metalowych. Pomieszczenie nie jest zawilgocone i jest ogrzewane to pokój. Plamy zaczęły się pojawiać w dwóch miejscach przy elementach metalowych. Nie są to plamy po oleju. Elementy metalowe są lekko skorodowane, raz na jakis czas smaruje je olejem ale w małych ilościach więc nie ma mowy, że są to plamy po oleju. kolba jest w nasłonecznionym miejscu. Możecie mi jakoś pomóc??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Mi się jednak wydaje,że to właśnie odbarwienia od oleju.Jeśli drewno jest suche,dawno nie nasączane żadnymi środkami do konserwacji osad,to łyka wszystko jak młody indor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Sierpień 2011 Share Napisano 9 Sierpień 2011 Taj jak Vis pisze, zkonserwuj drewno. Niestey zciemnieje przy tym zabiegu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.