SHarky Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 WitamZapraszam do dodawania wpisów waszego umundurowania z oporządzeniem używanego podczas rekonstrucji czy gry ASG. Kiedyś widniał podobny temat, lecz były to same repliki...Na zdj. brak tylko desantówek:)http://imageshack.us/f/14/20110808223.jpg/pozdrawiam
Dunczyk Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Temat, który założyłeś ma się nijak do forum o rekonstrukcjach historycznych, a zdjęcie nie pokazuje żadnego elementu mającego związek z historią, chyba, że uznac sort BW za historyczny. Co raz częściej ASG i rekonstrukcje historyczne mają punkty styczne - rekonstruktorzy wykorzystują broń AS do treningu, airsoftowcy tworzą grupy co raz wierniej odtwarzające ekwipunek i umundurowanie swych historycznych protoplastów i o tym możemy dyskutowac. niestety drogi SHarky swoim zdjęciem nie ilustrujesz tego zamysłu. Kiedyś zabrałem głos na jednym z forum airsoftu w dyskusji zachwycającej się repliką pm Thompson, która miała byc odzwierciedleniem wersji M1928, a była ordynarną przeróbką M1. Napisałem, że to bzdura i wstyd pokazywac się z takim potworkiem, panowie airsoftowcy sprowadzili mnie na ziemię, że ich oryginalnośc repliki nie obchodzi. Najważniejsze jest posiewanie" kulkami. Z tej perspektywy najlepiej byłoby używac odkurzacza z odwróconym ciągiem i nie wydawac majątku na cacka na plastikowe pociski. Mnie osobiście przeszkadza jeszcze jedna rzecz w airsofcie. Tak duże zagęszczenie komandosów na metr kwadratowy.
SHarky Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 W żadnym innym miejscu nie założę tego wątku a temat określiłem jasno, pozatym nie łączę ASG z rekonstrukcjami... To, że wątek jest nieadekwatny mogę jedynie zaakceptować od moderatorów, a inne szgóliki nie na temat kompletnie mnie nie interesują tym bardziej iż nie jest to wątek do sporów.pozdrPS. Zapewne w wersji przeróbkowej M1 zamek standard z prawej strony a do tego magazynek bębnowy:D
Dunczyk Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 To widac nie zauważyłeś, że jestem moderatorem tego działu :) i szczególiki" pochodzą właśnie od moderatora.Zatem zmodyfikuj swoją propozycję lub wyjaśnij dokładniej czego ma dotyczyc dyskusja. Jeśli tylko ASG to wątek zostanie usunięty z działu.
SHarky Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 W temacie wyraźnie napisałem iż nie dotyczy to tylko ASG to raz, a dwa zrobił się tu lekki śmietnik i chyba ten wątęk już nie ma sensu...Nie myślałem że Jesteś moderatorem - zwracam honor, ale kilkakrotnie spotkałem się z niedomówieniami ze strony moderatorów co do innych użytkowników i kilka razy pisałem do nich na PW w tej sprawie i niestety ale byli zmuszeni przyznać rację (nie wymienię nicku).Tak więc wątek do usunięcia.W ostatnim poście mogę wiedzieć jak wyglądała sprawa z tą przeróbką Tommy`ego? Czemu replika się nie zgadzała?
Dunczyk Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Thompson M1928 między innymi różnicami (konstrukcyjnymi) w stosunku do wersji M1 (wojennej), charakteryzuje się tym, że jego rączka zamkowa umiejscowiona jest na szczycie komory i posiada charakterystyczne wycięcie, które umożliwia użycie przyrządów celowniczych. Wszystkie firmy wydające" wersję M1928 po M1 postąpiły w ten sam sposób - dodały pionowy chwyt przedni oraz magazyn bębnowy, rzeczywiście charakterystyczny dla chicagowskiej maszyny do pisania", ale pozostawiły rączkę zamkową z boku komory oraz o ile dobrze pamiętam, nieprawidłową osłonę celownika nastawnego, kształt manipulatorów - zabezpieczenia i rodzaju ognia oraz parę innych. Stąd powstał tommygun science fiction, dyskwalifikowany przez wszystkich znawców tematu. Dla mnie jest to lekceważenie klienta. Nic nie pomogą tu wersje złote, srebrne, z wodotryskiem, składaną plażą ani lodówką na drinki w kolbie. Jest to bubel i tyle.
Dunczyk Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Tu rysunek poglądowy, nie da się pomylic wersji, pierwszy rzut oka wystarczy
Kurt Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Proponuję z tym tematem lepiej wejść na WMASG w dział rekonstrukcja i stylizacja http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/246-rekonstrukcja-i-stylizacja/to będzie zapewne najlepsze rozwiązanie. A i jeszcze jedno i to bez urazy ale zanim dodasz jakieś zdjęcie to na miłość boską proszę najpierw sobie obierz postać, później skompletuj umundurowanie i wyposażenie takie jak ma być bo to co jest na zdjęciu jest poniżej wszelkiej krytyki. Połączenie Flektarna z kamizelką w maskowaniu holland i do tego jakaś tam czapeczka :)Nasywki Poland Pustynne na flektarnie o ksywie nie wspomnę na wz93 Giwera Mk12 (kto tak spierdzielił tymi farbkami tą giwerę )i colt 1911A1 to jedyne cudo które jeszcze robi na mnie wrażenie mimo że z Bella :)Pozdrawiam Kurt ps. Nie bierz tego jako atak na własną osobę a raczej jako dobrą radę a Her Duńczyk jak zawsze trafnie uderza w sedno sprawy, tak więc lektura lektura i jeszcze raz lektura a później jak ktoś chce niech chwali się swymi zabawkami do woli .......Wodecki kiedyś śpiewał by zacząć od Bacha http://www.youtube.com/watch?v=yiTuD80LtmEtobie proponuję zacząć od Lektury
SHarky Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Temat miał iść do usunięcia... więc co tu robią kolejne posty??Pasja niekoniecznie musi wiązać się z twardymi zasadami to moja rada.((TEMAT DO USUNIĘCIA))
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.