Ciamek Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2011 Witam. Na początku chciałbym wszystkich powitać ponieważ jestem tu nowy, ale stronę odwiedzam już któryś raz.Mam pewien problem z odpowiedzią na moją zagadkę. Posiadam stary miedziany kask pożarnika, który niestety poprzez jego losy ma trochę wgniotów. Czy jest jakiś sposób, by odnowić hełm, by nie połamać mosiądzu?Posiadam też samowar z 1907, który również jest zniszczony, ale mosiądz jest już porwany, choć mi to nie przeszkadza, jeśli jest możliwość wyprostowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Witam!Podaj fotki . Jeżeli nie chcesz sam sie bawić możesz go dać do blacharza lub lakiernika . możesz być raczej pewny że zostanie to zrobione fachowo jeżeli jest zaufany ;) . POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciamek Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2011 Gdyby był ze stali to pewnie bym to zrobił, ale boję się to uczynić, gdy kask jest z mosiądzu. Niestety mosiądz lubi pękać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Wiem coś o tym gdyż ucierpiała tak moja klamerka :( . Zależy też od stanu hełmu . Czy warto ? A może lepiej go zostawić bez ingerencji ? Wstaw fotki jeżeli jest taka opcja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.