Skocz do zawartości

Nowak?

wiktoro98

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
uwinąłeś cewkę nie w rurce? o to tak jak byś napompował dętkę nie wkładając jej w oponę :D Ja robię tak: po pierwsze kółko z pcv, później odmierzony kawałek drutu przewlekam raz przez rurkę. końcówkę która przewlokłem przyklejam taśmą izolacyjną do drutu który wchodzi w drugi otwór kółka, później kręcę tak zrobioną pętlą pętla kręci się w rurce wciągając koniec i dokłada kolejne zwoje. jak nie załapałeś to zrobię filmik i wstawię na YT to skapniesz.

• 2 weeks later...
hahaha :) jak chcesz gąć to idziesz np na róg domu, czajnik z wrzącą wodą, jedną stronę zaślepiasz, kolega musi ci pomoc gniesz rurkę na rogu ściany i z niezatkanej strony dmuchasz, rurka będzie bardzo miękka i załamanie powinieneś wydmuchnąć na ładne kolanko. a jeśli ci nie idzie to kup gotowe kolanka powinny być tanie.

O kurde.

32 cm przekątnej" (zapewne chodzi o średnicę) to nie trzeba trzymać, można włożyć do niej rękę, fanty, baterie, telefon i od razu mamy wykrywacz wielofunkcyjny.

O ile wiem, piasek się sypie do metalowych rurek, po to, by nie było zagięć. A plastikowe? Gorąca woda, jak napisał psioter5 i już. To że się tam gdzieś lekko zagnie chyba nic złego nie wniesie, bo chyba coś kolega nasunie na tę rączkę?

Pozdrawiam.

K.

• 2 weeks later...
Ok zrobiłem cewkę ramową tylko jest problem.
W tej normalnej cewce jest tak że jak dojeżdżam potencjometrem od pewnego poziomu to zaczyna wyc.I prawidłowo tylko sęk w tym że w cewce ramowej właśnie tak nie robi i nie da się ustawic.Czy ktoś wie oco lota?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie