panzerkris Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 Widać jednak że zwalnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 dobra dzięki koledzy za poradę w wykrywaczu.Jakby coś jeszcze to sie odezwe.Aha i byłem dziś tak na pół godzinki w tym lesie tak tylko popatrzec ale wykrywke wziąłem i łuseczka od mośka wpadła.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 11 Sierpień 2011 Share Napisano 11 Sierpień 2011 no to gratuluje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2011 A co do wykrywacza to mam jeszcze problem.Ustawię go w powietrzu żeby sobie lekko pykał i jak go zbliżę do ziemi to tak lekko się wzbudza.Jest to wina dużej cewki czy czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 zmniejsz nieco czułość jak się wzbudza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2011 Aha i jeszcze jedna sprawa zrobiłem tą cewkę znaczy nawinąłem drut. Ugiąłem tą węższą rurkę pcv tylko ja tam teraz drut przetchac jak on okrągło nawinięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 uwinąłeś cewkę nie w rurce? o to tak jak byś napompował dętkę nie wkładając jej w oponę :D Ja robię tak: po pierwsze kółko z pcv, później odmierzony kawałek drutu przewlekam raz przez rurkę. końcówkę która przewlokłem przyklejam taśmą izolacyjną do drutu który wchodzi w drugi otwór kółka, później kręcę tak zrobioną pętlą pętla kręci się w rurce wciągając koniec i dokłada kolejne zwoje. jak nie załapałeś to zrobię filmik i wstawię na YT to skapniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2011 Pokapowałem Psioter5.Dzięki narazie.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 A kolego Psioter jeszcze jedno pytanko ja kupiłem ostatnio rurkę pcv cięńszą od zwykłych i chciałem zgiąc.Nabiłem do środka piasku ciasno ale nic z tego jak nagrzałem to się rozciąga i piasek się usówa.Można kupic zgiętą?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laugrab Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 do szkoły ani do lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Ty również powinieneś tam wrócić. Zdania zaczyna się z dużej litery i kończy kropką mądralo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 hahaha :) jak chcesz gąć to idziesz np na róg domu, czajnik z wrzącą wodą, jedną stronę zaślepiasz, kolega musi ci pomoc gniesz rurkę na rogu ściany i z niezatkanej strony dmuchasz, rurka będzie bardzo miękka i załamanie powinieneś wydmuchnąć na ładne kolanko. a jeśli ci nie idzie to kup gotowe kolanka powinny być tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2011 Ale kolego Psioter5 mi chodzi o okrągłą o przekątnej 32cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 O kurde.32 cm przekątnej" (zapewne chodzi o średnicę) to nie trzeba trzymać, można włożyć do niej rękę, fanty, baterie, telefon i od razu mamy wykrywacz wielofunkcyjny. O ile wiem, piasek się sypie do metalowych rurek, po to, by nie było zagięć. A plastikowe? Gorąca woda, jak napisał psioter5 i już. To że się tam gdzieś lekko zagnie chyba nic złego nie wniesie, bo chyba coś kolega nasunie na tę rączkę? Pozdrawiam.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2011 Tak kolego chodziło mi o średnicę.Ja robiłem tak że nasypałem piasku i nagrzewałem na palniku i giąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 A co Ty chcesz z tych 32 cm zrobić? Pozdrawiam.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 PS: Acha, ty gniesz rurkę pod cewkę? ;DWybaczcie jakiś dzisiaj zamulony jestem. A jaka średnica rurki?Pozdrawiam. K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2011 Nie pamiętam średnicy rurki ale ja mam cewkę w wykrywcę o przekątnej tak dobrze napisałem przekątnej 40cm ale jest ciężko coś namierzyc takądużo i prubuję zrobic 32cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 wiem że chodzi ci o okrągłą, ja robiłem z 28mm rurki i ciąłem ja na kawałki a później z kawałków pcv robiłem narożniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2011 A czy jest jakiś materiał który by był dobry na stelaż a nie reagował na niego wykrywacz?Bo te ruski się strasznie gibają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Przepraszam chodziło o rurki sie strasznie gibają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Np. rurki PCV o grubościenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 a ja miałem stelaż z rurki do zimnej wody z pcy takie do zgrzewania, bardzo lekkie i tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Ok zrobiłem cewkę ramową tylko jest problem.W tej normalnej cewce jest tak że jak dojeżdżam potencjometrem od pewnego poziomu to zaczyna wyc.I prawidłowo tylko sęk w tym że w cewce ramowej właśnie tak nie robi i nie da się ustawic.Czy ktoś wie oco lota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policemayster Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Rezystancja wyszła Ci poza skalą potencjometru, powinno pomóc usunięcie jednego lub kilku zwojów drutu, lub zmiana średnicy drutu. Jednak nie znam sie na tym właśnie sprzęcie wiec poczekaj aż ktoś obeznany coś napisze, żebys nie pociał drutu na marne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.