stock84 Napisano 27 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam.Sama historia podjęcia bicia monet w Zamościu w 1813 roku niezwykle ciekawa i zainteresowanym dobrze znana.A pytanie moje kieruje do kopiących z okolic Zamościa ale nie tylko.Czy znacie Panowie przypadki trafienia tych monet w terenie?Osobiście od dłuższego czasu, mimo iż jestem czysto militarystą, coraz mocniej ciągnie mnie na pola i łąki z nadzeją, że sobie trafie jakąś sztuke:)Tutaj chyba najobszerniejszy artykuł na ten temat jaki znalazłem w internecie.Pzdrhttp://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/zamosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 Osobiście nie interesuje się Monetami w oblężeniu Zamościa" ale patrząc na nadane im erki" to chyba bardzo wątpliwe jest trafienie jakiejś sztuki na polu :) chociaż - wszystko jest możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr4321 Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 Mój znajomy trafił 3gorsze i oddał do muzeum ale to dawno było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 28 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2011 Srebrnych dwuzłotówek było - 7830Miedzianych sześciogroszówek - 1330Niewielką ilość zniszczono.Są rzeczy których mniej wyszło a trafiają się, więc różnie może być.Jednak celowo po szóstaki i srebrne dwójki to trzeba chyba uderzać na przedpola Nadszańca...Piotrze4321 twój kumpel trafił prawdziwy rarytas, 3 grosze widmo z oblężonego Zamościa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strong34 Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 http://allegro.pl/oblezenie-zamoscia-2-zlote-1813-rok-i1730349036.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minelab E-trac pro Napisano 31 Lipiec 2011 Share Napisano 31 Lipiec 2011 Witam.Koło wsi Cześniki 2 złote wyszło, słyszałem ale czy to prawda nie potwierdzę.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.