danielka Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Napisano 20 Lipiec 2011 Witam bardzo proszę o jakiekolwiek informacje o tabliczce. Podejrzewam, że służyła jako szyld, intryguje mnie orzeł, dobrze kolega z forum podpowiedział mi ze jest to orzeł kombatantów wermachtu
danielka Napisano 23 Lipiec 2011 Autor Napisano 23 Lipiec 2011 wielkie dzięki abcd. A wiesz może czym zajmowała się ta instytucja?
abcd Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Zrzeszała kombatantów,ot taki hitlerowski ZBOWID.
danielka Napisano 23 Lipiec 2011 Autor Napisano 23 Lipiec 2011 Odświeżam. Głownie chodzi mi o identyfikacje tego orła, ponieważ nigdzie nie mogłem go znaleźć jedyny podobny orzeł jest odznaczeniem kombatantów wermachtu lecz nie posiadał on mieczów/szabli, a mój je ma.
abcd Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Resztki wizerunku orła Nationalsozialistischer Reichskriegerbund (NSRKB)pewno tablica owej instytucji
Pytanie
danielka
Witam bardzo proszę o jakiekolwiek informacje o tabliczce. Podejrzewam, że służyła jako szyld, intryguje mnie orzeł, dobrze kolega z forum podpowiedział mi ze jest to orzeł kombatantów wermachtu
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.