Skocz do zawartości

Hełm- jak oczyścić?

Dydek

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek witam wszystkich forumowiczów ponieważ to mój pierwszy post. A teraz do rzeczy- wczoraj zacząłem moją przygodę z wykrywaczem metali i od razu trafiłem fant o jakim zawsze marzyłem;) Wydaje mi się że jest to m35 ale mogę się mylić i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie poprawił. Moim głównym pytaniem jest jak ten hełm najlepiej oczyścić? Dodam tylko że jak na moje oko to blacha jest zdrowa, nie ma żadnych ubytków i trzyma się mocno. Jedynym problemem jest rdza której pragnę się pozbyć. W razie potrzeby mogę wrzucić więcej zdjęć. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Krystian.

Dydek, oczyść hełm elektrolizą, ja ze swojej strony polecam roztwór robić z sody oczyszczonej, koledzy polecają także wodorotlenek sodu aczkolwiek ja nigdy w tym nie robiłem, po elektrolizie musisz dokładnie wypłukać hełm z elektrolitu, szczotką dotrzeć czarny osad który zostanie po czyszczeniu, jak będziesz miał już czysty metal to polecam postępowanie jakie podał kol. Hebda w linku. Po takim zabiegu hełm będzie nie do ruszenia dla rudej.

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie