PSZACZNAM Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Jest to oryginał, widziałem je na żywo. Gość ściąga je z Francji i sprzedaje rekonstruktorom. Znam go osobiście i ręczę, że są oryginalne. Nadają się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2011 Witam!Czy posiada ktoś może namiar na jakąś firmę robiącą fasunki do hełmu Adrian wz.15/39 ? Chodzi o hełm z aukcji powyżej. POZDRAWIAM ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 17 Luty 2012 Autor Share Napisano 17 Luty 2012 Witam!Natrafiłem na Ebay na taki oto hełm .http://www.ebay.pl/itm/AH6141-French-Adrian-helmet-WW1-SPECIAL-OFFER-/130649467072?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item1e6b50a8c0 Co Panowie o nim sądzą ? Warty swojej ceny ? A jeżeli tak to jak wygląda zakup takiego hełmu ? Nie kupowałem jeszcze na Ebay więc pytam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Helm z e-baya nie ma otworow na odznake, a w 1 wojennych franucskich powinna byc.Kolorami nie ma sie co przejmowac.Pierwszowojenne byly nie tylko blekitne, tez musztardowe, khaki, w zaleznosci od okresu oraz kraju jaki je uzywal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Repliki hełmów oferowane przez tego sprzedawcę warte są swojej ceny, ja posiadam 3 repliki od niego. Zakup jest niezwykle prosty : klikasz, na stronie aukcji podany jest koszt wysyłki do Polski, via ebay dostajesz coś na kształt faktury z linkiem do paypala i po zakupie. Sprzedający jest solidny i za kilka dni delektujesz się posiadanym hełmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.