Skocz do zawartości

K.O.P

srg.steiner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak myślę ,że można by spróbować w Centralnym Archiwum Wojskowym ewentualnie w instytucie Sikorskiego.
Jeśli szukasz oficerów to chyba jest jakaś szansa ale jeśli chciałbyś znaleźć dokładne stany osobowe włącznie ze zwykłymi żołnierzami to chyba będzie ciężka sprawa...
pozdrawiam
Napisano
no właśnie...,mam trochę mało danych:imię, nazwisko,rok i miejsce urodzenia,i że najprawdopodobniej służył na wsch.granicy. Ale jaki miał stopień? to już zagadka,ogólnie mało informacji ale będę próbował...
dzięki :)
Napisano
Jeśli przedostał się na zachód to powinno być coś we wspomnianym już instytucie Sikorskiego. Właśnie sobie przypomniałem że widziałem tam pudła z przedwojennymi książeczkami wojskowymi z okresu II RP. Podejżewam ,że każdy kto się przedarł oddawał stare dokumenty(o ile je posiadał)
Część żołnierzy składała relacje z przebiegu ich wrześniowych walk i sposobu przedostania się na zachód.
Myślę ,że możesz spróbować też w PCK. Wydaje mi się ,że jeśli po wojnie szukała go rodzina bądź on kogoś poszukiwał powinien po tym zostać jakiś ślad.
No i ważna rzecz, przeżył wojnę?
Napisano
Z tego co wiem to NIE,tym bardziej że był najprawdopodobniej na wsch.granicy.Zeby tak choć nr jednostki? Trochę jak szukanie igły w stogu siana... mimo wszystko spróbuję poszukać
Napisano
Steiner wydaje mi się ,że powinieneś jednak zacząć od czerwonego krzyża. Jeśli zginął bądź zaginął jest spora szansa ,że zaraz po wojnie ktoś go poszukiwał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie