Skocz do zawartości

K.O.P

srg.steiner

Rekomendowane odpowiedzi

Tak myślę ,że można by spróbować w Centralnym Archiwum Wojskowym ewentualnie w instytucie Sikorskiego.
Jeśli szukasz oficerów to chyba jest jakaś szansa ale jeśli chciałbyś znaleźć dokładne stany osobowe włącznie ze zwykłymi żołnierzami to chyba będzie ciężka sprawa...
pozdrawiam

no właśnie...,mam trochę mało danych:imię, nazwisko,rok i miejsce urodzenia,i że najprawdopodobniej służył na wsch.granicy. Ale jaki miał stopień? to już zagadka,ogólnie mało informacji ale będę próbował...
dzięki :)

Jeśli przedostał się na zachód to powinno być coś we wspomnianym już instytucie Sikorskiego. Właśnie sobie przypomniałem że widziałem tam pudła z przedwojennymi książeczkami wojskowymi z okresu II RP. Podejżewam ,że każdy kto się przedarł oddawał stare dokumenty(o ile je posiadał)
Część żołnierzy składała relacje z przebiegu ich wrześniowych walk i sposobu przedostania się na zachód.
Myślę ,że możesz spróbować też w PCK. Wydaje mi się ,że jeśli po wojnie szukała go rodzina bądź on kogoś poszukiwał powinien po tym zostać jakiś ślad.
No i ważna rzecz, przeżył wojnę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie