Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie o figurke

velmont66

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich forumowiczów....Ostatnio znalazłem figurkę a raczej to co z niej pozostało.Jest to sama podstawka porcelanowa z napisem lieber gott lass papa wieder kommen".Była to figurka najprawdopodobniej klęczącego dziecka.
I tu moje pytanie, może ktoś się z taką spotkał.Normalnie to by mnie ona nie obchodziła...ale że niemiecka :D A i umieszczam tu bo nie zabardzo wiem gdzie :)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Postaram się to pod domem wykopałem, prawdopodobnie niemcy wywalali tam śmieci łuseczka się trafiła ale wychodziło dużo kawałków porcelany taka buteleczka była bez szyjki ale niestety podeszła pod szpadel http://myvimu.com/exhibit/15135-cunnersdorf :( jutro jak będę miał siły to pokopie jak coś wyjdzie to wrzuce
Napisano
Witam wszystkich forumowiczów....Ostatnio znalazłem figurkę a raczej to co z niej pozostało.Jest to sama podstawka porcelanowa z napisem lieber gott lass papa wieder kommen".Była to figurka najprawdopodobniej klęczącego dziecka.
I tu moje pytanie, może ktoś się z taką spotkał.Normalnie to by mnie ona nie obchodziła...ale że niemiecka :D A i umieszczam tu bo nie zabardzo wiem gdzie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie