ZUBIKED Napisano 3 Lipiec 2011 Autor Napisano 3 Lipiec 2011 Witam !Trafiły mi sie takie odo blaszki PWS - nr i rokWrzuciłbym je do pudla z podpisem fajne ale nie potrzebne . Gdyby nie fakt ze wyszły niedaleko Podlaskiej Wytwórni Samolotów w Bialej Podlaskiej.Ktoś może coś zasugerować do czego one służyły
ZUBIKED Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 DziękiMoże nie od razu silników , być może jakiś innych podzespołów mogli wyprodukować ok 2000 szt. w trzy lata .A może daloby sie po numerze dojść do czego były przypisane ?
shadowN Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Tabliczki ewidencyjne, może przejściowe (dość niestarannie wykonane, choć to nie musi być regułą).Różne od tabliczek znamionowych, a więc albo obieg wewnętrzny, albo przejściowe zanim założono znamionowe.Czego PWS mogła wyprodukować 1999 sztuk?Silników..?Ścieżka dedukcyjna póki co..pozdro.
v2 Napisano 14 Styczeń 2018 Napisano 14 Styczeń 2018 Wpadła mi w ręce tabliczka PWS, którą prezentuję na zdjęciu. Czy ktoś może ma jakieś skojarzenia jakie mogło być jej zastosowanie?
Pytanie
ZUBIKED
Witam !
Trafiły mi sie takie odo blaszki
PWS - nr i rok
Wrzuciłbym je do pudla z podpisem fajne ale nie potrzebne . Gdyby nie fakt ze wyszły niedaleko Podlaskiej Wytwórni Samolotów w Bialej Podlaskiej.
Ktoś może coś zasugerować do czego one służyły
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.