bakos4 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 Witam może ktoś wie jak pozbyć sie lakieru z tej menażki z prawej strony by nie zniszczyć oryginalnej farby?Służyła ona stolarzowi przez 50 lat jako pudełko na lakier przy malowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Jesteś pewien, że farba jest nieoryginalna? Wg mnie jest dość przekonująca. Daj zbliżenia na detale farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakos4 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 Właśnie farba jest oryginalna tylko uświniona lakierem z utwardzaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakos4 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Moim zdaniem oryginał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 A co do ściągnięcia lakieru ; sądzę że rozpuszczalnik to dobra opcja ( namoczyć pałeczkę do uszu punktowo zmywać). Później odpowiednio zakonserwować. Jeżeli zrobisz to dokładnie i odpowiednio zakonserwujesz to farba nie powinna zejść. Zależy od stanu jej zachowała i grubości lakieru. Ja zmywałem zwykłym nitro z kubka do manierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.