jacek1962 Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Zdjęcia zostało zrobione w Niedzielę 26 czerwca podczas akcji Be the best czyli naboru do armii brytyjskiej.miejsce kierowcy samochodu opancerzonego Mastiff kierownica po lewej stronie sugeruje że samochód ten nie jest przeznaczony na drogi w UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Teraz druga strona,pojazd został wybebeszony,ze wszystkiego co jest tajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 A oto delikwent od zewnątrz,pomimo swojej wielkości wnętrze ma niewielkie a dla osoby mojej postury 185 cm tam miejsca nie ma.Jak się czują żołnierze którzy jadą tym pojazdem w Afganistanie to można sobie tylko wyobrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Teraz druga strona tego pojazdu-te tablice to informacja o nazwie tego pojazdu i zdjęcia z ,,boju,,Pojazdy te należą do ,,Szkockich Gwardzistów,,A na poprzednim zdjęciu widać Herb/oznaczenie /tej jednostki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Dla odpoczynku fajna rekonstrukcja Jeepa SAS-u z Afryki Północnej.Goście się dopiero rozładali a mieli w nim wszystko łącznie z drogowskazem El-Alamein po angielsku i arabsku.Prawie tak jak na filmie ,,Jak rozpętałem II WŚ,,Wszystko to hm bardzo zbliżone do orginału ale czy to orginały ? ja mam wątpliwości.Goście mieli naszywki armii Kanady.Ten młody chłopak to Kadet przyszły,, we beściak,,Tyle na dziś więcej jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Teraz te dwa mniejsze,te były do oglądania z zewnątrz.Na tym z lewej siedział we beściak i udzielał informacji o sprzęcie i wyposażeniu.Pokazywał chełm i inną drobnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Potem przyjechały jeszcze dwa ale w standardowych kolorach.Kierowcy jednak bez mundurów z epoki.Ta flaga na tym dalsza to flaga Szkocji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Ten Defender to już nie wojsk lowych a RAF-u.Ma anteny na dachu i sprzęt na masce.Rejestracja wojskowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Teraz widok z jednego boku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 ...i drugiego boku to dla modelarzy i tych co chcieli by swojego Landa przebrać w inne szaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 A teraz druga strona tego pustynnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 No i na koniec widok ogólny placu Jerzego w Glasgow około południa w niedzielę 26 czerwca 2011r.Kto chce być najlepszy niech aplikuje o wojskową pracę w UK.Kto nie, może pooglądać tych parę zdjęć wykonanych przez mojego brata i mnie w drodze do pracy.Bo dla nas niedziela jest dniem pracy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puma007 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Ad. Te dwa mniejsze"Po lewej Supacat Jackal http://en.wikipedia.org/wiki/Jackal_(vehicle)a po prawej Navistar Huskyhttp://www.army-technology.com/projects/husky-tsv/Nie mylić z pojazdem Husky wchodzacym w skład zestawu RCP! :)http://www.olive-drab.com/idphoto/id_photos_mrap_husky.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Dziękuję koledze za podanie nazwy tych dwóch,robiliśmy te zdjęcia w pośpiechu specjalnie dla,, Odkrywcy ,,czyli dla Was,mnie tego typu pojazdy nie interesują ale może innych tak i dlatego są te zdjęcia i będą inne,bo tu czasem Armia coś wystawia,widziałem i siedziałem w Warriorze i Panterze,hm nic ciekawego.Te stare ruskie wydawały mi się lepsze BWP czy Gożdzik.Ale to może być tylko nostalgia.Na koniec zwyczajna koparka w barwach wojskowych.Moja córka jak zobaczyła to zdjęcie to wprost się zapytała a po co to im,ja jej na to pewnie potrzebują bo je mają.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 Tak dobrze szło to jeszcze jedno z mojego archiwum .Zdjęcie to zostało zrobione w Ayr to jest port zaraz koło Lotniska Glasgow Prestwick.Ten pojazd wyjechał zza rogu ulicy i zap... jak mały samochód.Tyle go trafiłem na mojej starej komórce.Jest to chyba Scimitar lub jego klon.Rok 2007 sierpień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Dziś kaperuje do podpisania ,,cyrografu na byczej skórze Armia Terytorialna.A dokładnie 105 Regiment Artylerii.Co widać na załączonym obrazku.Zdjęcia są nie najlepszej jakości wykonane moim starym aparatem ale myślę że ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 A oto herb tej jednostki namalowany na banerze a nie na ciągniku lub haubicy.Co oznacza kod kolorów po lewej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Tak wyglądał ciągnik jeszcze bez dekoracji w tle habeta.Czyli haubica ciągniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 A oto główna bohaterka,działo w formie haubicy .Z tabliczki nabitej na łożu można się dowiedzieć że to działo spełnia standard NATO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Zbliżenie na zamek i przyżądy celownicze.Żadne rewelacje pełna elektronika ,to z lewej w skrzynce to monitor.Oprócz tego zamontowany był normalny celownik do strzelania na wprost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Ciągnik podczas dekoracji.Czy to jest etatowy ciągnik tej haubicy ?Myślę że nie.Ten samochód to.... pytanie do znawców a haubica to ...też pytanie dla znających się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 I ostatni rzut oka przez okno Centrum Handlowego St Enoch,w samym sercu szkockiego miasta Glasgow.Na koniec taka ciekawostka kolorystyczna, ten sprzęt jest wymalowany tak jak mój Star 266 w jednolity kolor ciemnozielony.A nie myszka Miki czyli czarno zielony.Fotografie mylą,a dzień był deszczowy.Dlaczego wyraziłem opinię że nie jest to ciągnik etatowy.Bo jest za mały, czterech żołnierzy miało kłopot przetoczyć to działo parę metrów po chodniku.Więc ilu ludzi musi być w obsłudze tego działa/myślę że siedem osób/.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 No i na końcu jeszcze jedno zdjęcie teraz z obsługą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Powtórka konkursu co to za pojazd?Teraz większe zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2011 I dla miłośników herbów powtórka w normalnym formacie.Jak coś jeszcze spotkam to tutaj to znajdziecie.Zdjęcia zostały zrobione dziś czyli 16 września 11r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.