sebo_sek Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 Ja bym brał deltę, bo możesz kupić z dwiema cewkami i jeszcze ci zostanie w kiermanie. Klasowo to jest to samo.
sebo_sek Napisano 28 Czerwiec 2011 Napisano 28 Czerwiec 2011 Z deltą nie chodziłe, ale z F4 tak. Sam fakt, że to 2 baterie 9v jest bardzo niekorzystny (drogi). W dodatku trzeba być ostrożnym jakie baterie się kupuje bo nie wszystkie wchodzą (słowo honoru) Co do pracy, to generalnie jest super sprzęt, ale miewa swoje odchyły. Jest bardzo czuły i na polu musiałem zjeżdżać do 1 góra 2 kresek na SENS. Poza wszystkim innym delta wygląda mi solidniej i chyba jest lżejsza. Sam się nad nią zastanawiam (teraz mam Cibolę) ze względu na te dwie cewki.
wow25 Napisano 29 Czerwiec 2011 Napisano 29 Czerwiec 2011 mam delte z 11''DD i polecam, sprzęcik godny uwagi :)
Eastlegion Napisano 29 Czerwiec 2011 Napisano 29 Czerwiec 2011 Obydwa detektory mają wady, które zniechęcają do ich zakupu.Delta za płytka + komedie z sygnalizowaniem monet.F4 - wykonanie i trwałość detektora stoi na żenująco niskim poziomie.Odpuść sobie.
małrer Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 panie Eastlegion sprzęciki jak pisałem na innych forach są z elektroniką tą samą a po drugie w teym przedziale cenowym jest najlepsza pozdro
Enders Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 A ja bym brał F4. Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie i moja opinia. I nikt mnie nie zmusi do zmiany ^^. A czy jest duża różnica w wykonaniu F4 i Delty? Chyba tylko to, że Delte się da rozebrać, a F-ki nie... Pozdrawiam!
Enders Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 PS: Oczywiście rozebrać F$ bez niszczenia panelu. Pozdrawiam!
jacho Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 Oczywiście da się. I każdy średnio rozgarnięty ludek sobie z tym poradzi. To jakieś brednie serwisu spod znaku V (nie pierwsze zresztą).Panel jest zwyczajnie przyklejony. Jest dość gruby i spokojnie można podważyć go z boku i delikatnie odrywać pomagając sobie jakimś ostrym przedmiotem. Wystarczy odchylić panel po bokach i widać wkręty.Można też wprowadzić mocną nić pomiędzy panel a obudowę i delikatnie rozdzielać przecinając nicią klej.I to nie pitolenie teoretyka. Robiłem to i zajęło mnie-więcej 5min. Więc skończcie już powtarzać tę bzdurę po leniwym serwisancie z V.
Prawda81 Napisano 1 Lipiec 2011 Napisano 1 Lipiec 2011 Pitolenie o Szopenie... nie dziwie się ze chłopak nie wie co wybrać, bo czytając te wsze wypodpowiedzi stwierdzam,że naprawdę mało jest w nich właściwych ,treściwych i pomocnych w podjęciu jakiejkolwiek decyzji informacji... ...co gorsza wydaje mi się że w większości przypadków osoby wypowiadające się na tego typu forach są w taki czy inny sposób powiązane, a niżeli w bezpośredni sposób będące sprzedawcami określonego sprzętu :/ ...lanie wody ,ale kup u mnie... ...kup bo ja taki mam... a w rzeczywistości żeby coś wartościowego wykopać, trzeba znaleźć dobrą miejscówkę , przejrzeć materiały archiwalne, skoczyć nie do jednego UM w celu zdobycia materiałów zastałych itd. a wykrywacz jest tu tylko drugoplanowym narzędziem, i nie musi być naszpikowany elektronika ... to moje subiektywne zdanie.
Prawda81 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Tego sprzętu nic nie przebije...:) a jakie ma osiągi hmmmmm...http://allegro.pl/hicior-wykrywacz-metalu-w-klapkach-romper-pomper-i1677804846.html
Saper93 Napisano 2 Lipiec 2011 Napisano 2 Lipiec 2011 Gratuluje poprzednikowi, piekny czerstwy" offtop.Wracajac co pytania, wykrywki klasowo dosc podobne. W kierunku fishera kieruje mnie ceweczka 11 DD, ktora szerzej "czesze glebe niz koncentryczna w delcie. Wiem ze w F4 mamy manualne strojenie do gruntu, w teknetics'ie tego CHYBA nie ma (jesli jest prosze o poprawienie mnie!). W fisherze podstawa to akumulatorki, chyba ze masz znajomego w fabryce baterii;) Co ciekawe, wchodza do niego 2 szt, ale rozladowuja sie niejednoczesnie, co moze byc klopotliwe w uzytkowaniu. Bardzo fajna rzecza w 4000 (jak i reszcie teknetics'ow) sa dwa typy gniazd jack, mala rzecz, a cieszy ;) W fisherach spod reki first texas denerwuje brak gumek na koncowce dolnej zerdzi. Tandeta, nie ma co ukrywac. Podsumowujac, wg mnie "grecka linia nie wprowdzila nic ciekawego oprocz omegi. Jak bym mial wybor, chyba jednak zabral bym fishera, jeszcze jak bym znalazl gdzies ten zestaw co na poczatku byl (2D + koncenryk 8" + snajperka) to juz wogole byl bym szczesliwy.Pozdrawiam!
Enders Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 W Greckiej linii także nie ma podkładek na sztycy i tyczy się to większości masówki z FTP. Tylko T2 i F75 mają po jednej podkładce, co jest totalnym śmiechem na sali. Omega wprowadza coś ciekawego? Co? Przecież to zwykły wykrywacz, gdzie można ułamać sztycę, a niestabilności nie da rady wytłumić, bo nie ma regulacji sygnału wiodącego o pracy podobnej jak w F5. I wiele innych wad. I to jest ciekawy wykrywacz?Pozdrawiam!
ostatni Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 Witam fisherka F4 mam już dwa lata Mojm zdaniem jak dla mie to spisał się super, fanty zbierałem lepsze niż koledzy z F5 i ACE 250 Może to kwestia szcześcia F4 to typowy poażowiec, poletka czesam a na okopy to mam RUTUS PROXIMA VER. 4.0Co do DELTY to jej nie znan i się nie wypowiem Pozdrawiam Michał
emisoo Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 I jakiej niestabilności kolega enders pisze he he . Polataj sobie z fisherem to zobaczysz w warunka zwiekszonego EMI opinie są jednoznaczne chyba że kreuje sie (coś) inny wizerunek na siłe co do sygnału wiodącego to nawtet T2 se nie posiada .
jacho Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 1. T2SE ma wiodący w przedziale -9 do +9 dla All Metal2. Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że T2SE jest nieporównywalnie mniej wrażliwy na EMI niż F2.Tam gdzie nie mogłem chodzić z F2 (pod liniami wysokiego napięcia w pobliżu jednego z wlkp. miast) to po zakupie T2 przeleciałem poletko bez najmniejszego problemu.Pozdrawiam
Enders Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 F2 z wrażliwością na zakłócenia to tak średnio". T2 nie reaguje jeśli się go odpowiednio ustawi. F2 jeśli stanie się równolegle pod liniami WN to zakłócenia są jakby mniejsze (cichsze). Z maksymalną czułością da radę pracować do ok. 20 metrów od linii. Pozdrawiam!
Prawda81 Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 Ja Tak myślałem...mysłałem i myślałem.... dużo czytałem... opinie przeglądałem i kupiłem Rutusa Argo.
Prawda81 Napisano 15 Lipiec 2011 Napisano 15 Lipiec 2011 Przy wyborze kierowałem się uniwersalnością i głębokością, ergonomii nie brałem pod uwagę ;/
Keish Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 Panowie a może napiszcie coś o zasięgach. Mam ten sam problem, z wyborem czytam i czytam i czytam i d...... . Im więcej czytam tym wybór trudniejszy. Moja lista kandydatów to:- F4- Delta z dwoma cewkami-no i na dokładkę F5 .Była jeszcze Proxima i Cibola (ten pierwszy może i dobry ale jakoś mi nie leży , a ten drugi bez wyświetlacza)Szukam sprzetu na drobnicę. Kiedyś dla picu kupiłem używanego Armanda Explorera i okazał się powierzchniówką" - być może coś w nim padło bo z 20 cm to mi wykrywa ale metalowy pal z wielkim okiem do wiązania bydła, a monetki to nie dalej niż 10 cm. Teraz szukam czegoś poważniejszego i co mi portfela nie wydrenuje.Pomóżcie
tomekla Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Keish mam ten sam problem, zastanawiam sie nad:-F4-Delta (z dodatkowa cewka DD)Według opinii na forum F4 jest sprzetem troche lepszym od delty ze wzgledu na strojenie do gruntu, ale sa i minusy:-cena (minimalnie drozszy ale jednak..)-zasilanie z 2 akumulatorkow 9V no ale znajac siebie jesli wybralbym delte to 2 akumulatorki tez bym kupil, chocby na zapas. -sprawa z serwisem obecnie nowego fishera f4 znalazlem tylko w V , według kolegów z forum nie honoruja gwarancji i ogolnie sa problemy z serwisem.Na korzysc delty-gwarancja 5 lat-bardzo dobry serwis (polecana przez forumowiczow firma TA...P)-dwa typy gniazd jackminusy:-na głośniku po ściszeniu może być problem ze słyszalnością tonu który wskazuje nam przedmioty 80-99-delta się wzbudza ale tylko na ustawieniach powyżej 10-zerowy zasięg na duże aluminiowe przedmiotyZasiegi i jakosc wykonania obu wykrywaczy podobne.Trudny wybor przedemna, dzis musze podjac decyzje:(
jacekpluszak Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 kolego tomekla , zgadzam się z Tobą jako wieloletni użytkownik delty , ale nie mogę pojąć skąd wziąłeś zerowy zasięg na duże aluminiowe przedmioty"....jest to nieprawda.pozdrawiam.
tomekla Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 opoinia kolegi dino73 w tym watku http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=669685#1219276 oraz tutaj http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?f=10&t=79412&p=461449#p461449
małrer Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 apropos wzbudzania delty owszem ale tylko na cewce standardowej jest to wina kabla jest cienki sprawdzone cewka DD11 ma grubszy kabel i jest ok bez zakłóceń zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.