Moskit1 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Witam Pragnę podjąć jeden z tematów mianowicie ZUNDAPP KS750 kontra BMW R75!!!! Ciekawi mnie co różniło ten motocykle(chodzi mi przede wszystkim o wytrzymałości motocykli) co byś cie wybrali i dlaczego!!!Spytacie dlaczego się pytam!!! Mianowicie Kolega po kilku latach wyprowadził na świt KS750. Wyremontowany perfektum !!!Po przeróbkach silnikowych z normami niemieckimi hmmm I tak mnie zaciekawiło jak by postawił mu konkrecyjny model BMW tak z ciekawości który lepszy!!!!Pozdrawiam :)
sahara 74 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 zundapp ma więcej zalet...lepszy przód sztywniejszą ramę elastyczniejszy silnik......tak z mojego doświadczenia i generalnie jest lepiej wykonany......ale bema moje pierwsza miłość...jest szybsza łatwiejsza w naprawie /no poza skrzynią/.....temat rzeka..
traficc Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 beema bardziej filigranowa, ładniejsza.Poza tym wiotki " przód i resztę napisał sahara74
Moskit1 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 tematy poruszone przez was są mi trochę znane :) ale ktoś dosiadał tych motorków ) jak się zachowują !!!Wiem ze troszkę trudno to tak napisać, ale może ktoś ujeżdżał te bryki !!!i opowie swoich relacji co i jak ma się do poszczególnych modeli !!!Pozdrawiam
Moskit1 Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 sahara 74 mam pytanie Te ostatnie fota z zwłokami ks750 które wyszły z ziemi to czyje znalezisko ????
sloneczny Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 Czy znacie jakieś duże forum o starch bokserach np. MW750, BMW serii R oraz podobnych. chciałbym więcej dowiedzieć się o tych jedno/dwuśladach.Na fotce Sokół 600 1938r.
rusal007 Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 http://redmotorz.pl/http://www.wild-sovietboxer.yoyo.pl/http://www.ostatnimohikanie.prv.pl/
weteranp Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 mój nabytek sprzed kilku lat...pojęcia nie mam co to jest.silnik sarolea-raczej nieoryginalny,koło przód-wfm...a reszta ??? próbowałem wszędzie i nic...w dziale ID również
Moskit1 Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Witam Coś temat zamarł hmm A ja mam pytanie a mianowicie, mam możliwość pozyskania silnika pucha 175 z gaźnikiem oryginalnym. Silniczek bardzo dobrym stanie i do tego dwa koła dobrym stanie, pół bębnowe.Czy warto kupować hmmmm co sądzicie ?? cena w granicach 300lub400 hmmmm ja osobiście nie mam pojęcia!!! czy doszukam reszty :)
racemik Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 hejmoze ktoś wie co to za motocykl na pierwszym planie??
bialy_350 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 witam wszytkich, prosze o pomoc, znalazłem takie szkiełko i nie wiem od czego jest, starałem sie ujac napisy na nim i widac widocznie w trojkacie RADIO SIŁA SWIATŁOktos kiedys zasugerowal opierajac sie na swojeje wiedzy ze są to szkiełka do motorów wojskowych po nacjonalizacji fabryki marciniaka w poznaniu a wy co sadzicie,????bylo takie szkło ostanio na allegro w kategori motocykle zabytkowe i poszło za ponad 300 zł wiec do czegos zadkiego musi bycpozdrawiam
Catadero Napisano 8 Kwiecień 2010 Napisano 8 Kwiecień 2010 Podstodolniaki wyparły fotki motocykli. Wracamy.Tutaj łapa sprzęgła została skasowana przez koło zamachowe. Po kilku godzinach, dzięki pomocy pobliskiego gospodarza-spawacza, udało się poskładać i w drogę.C.
Catadero Napisano 8 Kwiecień 2010 Napisano 8 Kwiecień 2010 Aż trudno uwierzyć-oba to Harley Davidson WLA 42.C.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.