Moskit1 Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 ale ten emblemat co on oznacza???? Miałem parę materiałów w starym kopie i to wszystko poszło hmm jestem pewien ze kiedyś z tym się spotkałem ale nie mogę sobie przypomnieć!!!!!!Może pomoże ten kawałek przodu postaram się to jak najszybciej pozyskać!!!!!!!!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambulu Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 Warto zajrzec tu - www.harleymojkumpel.pl - ponad 400 fotek z Polski z lat 1903 - 1973. Fajne klimaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Moskit1,stopka hamulca jest na 100% od DKW KM/KS/SB, a rama jest pasztecona. Główka jest od w/w DKW, a reszta (czyli te belki) to jakaś radosna twórczość.Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwester/Fidest Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 a mi sie wydaje ze to orginał moze byc a nie jakas radosna wydumka bo gdzies na giełdzie widziałem cos podobnego ale z tabliczka Zundapp poszukac musze foty moze gdzies bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Wygląda, że to rama od Zundappa DB 201.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 No jak zwykle najprostsze rozwiązania są zbyt oczywiste by je brać pod uwagę. Faktycznie rama musi być od Zundappa ale możliwe, że od DB 200. Tu widok na ramę pod zbiornikiem: http://www.meisterdinger.de/z/db200e.jpgTak czy inaczej nie zmienia to faktu o którym piszę w poście powyżej, że jest to bardzo ciekawy i oryginalnie skonstruowany jednoślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
U311 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Witam!Dla znawców i miłośników tematu!Zdjęcie bardzo ciekawe, można zobaczyć motocykle, sposób spania na owych rumakach oraz troczenia wyposażenia i oznakowania taktycznego na wózkach bocznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 A motocykl, przynajmniej ten bliższy, to NSU 600/OHV/.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 19 Październik 2008 Share Napisano 19 Październik 2008 A przed nim BMW, możliwe, że R12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancerny Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Witam,może nie motocykl ale szkło lampy.Prosze miłośników o pomoc w rozszyfrowaniu oznaczeń producenta jak i marki motocykla w którym mogło być stosowane to szkło.Prosze również o tymczasowe nieusówanie postu ponieważ ten temat śledzi wielu obeznanych w temacie kolegów więc może uda się mi czegoś dowiedzieć na temat tej lampy.Pozdrawiam pancerny !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 miałem takie szkło w emce /m72/ która wyszła z polskiego wojska ......ale wydaje mi sie że pochodzenie ma samochodowe /ciężarówki z lat 50tych/.......szukałem kiedyś info na temat tego szkła ale bez większych rezultatów....pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 takie szkło miałem w m72 która wyszła z polskiego wojska......ale według mnie jest to samochodowe ciężarówkowe z lat 50-60tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 ks750.....czy te koła to błotem są oblepione....czy założyli opony balonowe od szwima.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 bmw r75 42r.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 a może ktoś ma zdjęcia sahar.....zrobione w Polsce po wojnie........pozdrawiammm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 chodzi mi o takie foty z lat 50-60-70tych.....a nie współczesne...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Podobno rok 1947,zawody motocyklowe w Warszawie.pozdrawiamkruszynaPs.Miałem jeszcze kilka podobnych,ale muszę poszukać,jak znajdę to tutaj wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Ja też mam prośbę.Szukając kiedyś w otchłani sieci zdjęć R-12 znalazłem na jakieś rosyjsko-języcznej stronie.Opis brzmiał:Prototyp R-12 na gąsienicy-przygotowany do jazdy w głębokim śniegu".Wie może ktoś coś więej na ten temat lub posiada inne zdjęcia z tym praprzodkiem skutera śnieżnego.kruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Kruszyna fajna fotka....po wojnie w Warszawie na saharach ścigał sie znany zawodnik Potajała..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 ta r12stka na śnieg powstał w jednym egzemplarzu ....kiedyś czytałem na ten temat.....że nie spełniła wymaganych oczekiwań i zaprzestano na jednym egzemplarzu....swoją drogą to niemieccy konstruktorzy mieli wene..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Warszawa 79r ..bmw r75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 bmw r 75 w oryginalnej farbie znaleziona kilka lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 bmw r75 w służbie amerykańskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 zundapp ks 750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara 74 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 r 75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.