moherhead Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Serdeczne dzięki za identyfikacje motorka.Dorzucam jeszcze jedna fotkę trochę lepszej jakości lecz w innym składzie osobowym.Ponieważ stare motocykle tez są w polu naszych zainteresowań niewykluczone ,że za jakiś czas będę mógł sie pochwalić naszym NSU. Od dzisiaj zaczynam szukać.Dodam jeszcze,że na pierwszej fotce jest moja Babcia i mój Dziadek.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moherhead Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 No niestety ale to nie jest NSU.Po przeprowadzeniu malego dochodzenia w rodzinie dowiedzialem sie ze byl to Ariel.Prawdopodobnie Ariel Sloper SG 500cc lub 600cc Square Four.http://www.arielnorthamerica.org/gallery30.htmChyba nie bedzie latwo z pozyskaniem takiego motorka.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Albo Sloper,albo Square Four.Sloper ma bardzo pochylony do przodu cylinder,więc raczej odpada.A Square Four? Hm,warte zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 A ja stanowczo twierdzę,że jest to NSU 201 OSL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHALEC Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Chciałbym wiedzieć kiedy i gdzie zrobiono to zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moherhead Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 HansdekawkaChyba jednak Ariel(niestety).Popatrz na ten szczegol.Tak to wyglada w NSU 201 OSL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Prawa strona silnika NSU 351 OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 27 Styczeń 2008 Share Napisano 27 Styczeń 2008 Po powiększeniu foty z 26.01.08.-09:41:00 nie mam wątpliwości-to nie jest Ariel tylko NSU.A reflektor to starszy model BOSCHA,tzw walec". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 NSU-inny.Ok.r.1900. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 I coś większego,dla pocieszenia oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 a to mój Enesik.. Tak przy okazji to szukam do niego przedniego koła, bo to jest od DKW,amortyzatora skrętu i skrzynek narzędziowych...gdyby Ktoś z Kolegów miał na zbyciu,to chętnie nabędę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 coś mi fotka nie chce wejśc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 ...jednak sie udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 takie ładne bicia ma przy numerze, na ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 W miarę kompletny-gratulacje.A tego obok kiedyś spotkałem na zlocie.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 Witam Piękny motorek choruje na takie egzemplarze )))) A jakoś nie wpadają moje ręce hyyym, a miesięcznie przepale bajury ze 600zł może są na miary, ale marne efekty końcowe eheh tamPogratulować i również stajenki))) zapodaj jakieś zdjęcie tego, koła jakie to ma być Ostatnio wpadłem na Silnik do, NSU dolniaka( kompletny) i facio miał jeszcze koła oby dwa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 ArekBMW. Gratulacje za udaną furkę. Uścisk dłoni w piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Motocykl jeszcze nie rozpoznany.Ale popatrzcie na pudla! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Rok 1936. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Catadero nie kuś losu, bo przyjadę i zabiorę HEH piękne!!!!!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Trzeba chwalić polski przemysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hando_83 Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 lata dwudzieste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Moskit1 -to jest takie koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.