Skocz do zawartości

Zlot odkrywcy.

Gość Agent Mi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej. Powtarzam po raz kolejny - robimy spotkanie sami w swoich w tym samym terminie. Obejrzymy dokladnie to czego Odkrywca nie pokazal w zeszlym roku, wymienimy sie informacjami i zaszczycimy swoja kilkugodzinna obecnoscia zlot Odkrywcy :)). Czekam na Wasza opinie na ten temat.

Rafal Kruk - kruku GG 566056
Napisano
Kruku,jestem zainteresowany,zresztą pisałem Ci o tym na Twój GG.Cały czas czekam na odpowiedź.Może być GG lub mail.
pozdrowienia
LEWY
Napisano
Witam. Termin spotkania w sowich taki sam jak zlotu. Spotykamy się w sztolni Rzeczka do godziny 20.00. Po tym terminie w sztolni zostanie podana informacja gdzie jest zalatwiony nocleg. Proponuje aby kazdy zainteresowany zalatwil sobie spanie we wlasnym zakresie - napewno pomoca moga sluzyc przewodnicy z Rzeczki, ktorzy znaja wiele fajny i tanich miejsc. Po godzinie 20 spotkamy sie przy ognisku, porozmawiamy, napijemy sie piwka. W sobote rano proponuje zobaczyc co sie dzieje w sowich - obejrzec okolice wlodarza na ktorym sa prowadzone aktualnie prace, wybrac sie na osowke aby w koncu wyjasnic to co o czym pisze sie na forum. Obiad skromny, a wieczorkiem mozna wpasc na zlot Odkrywcy aby spotkac sie z pozostalymi poszukiwaczami. Niedziela powinna zostac przeznaczona na zwiedzenie Ksiaza, a moze Klodzka. Oczywiscie sa to moje sugestie, a i tak pewnie Ci ktorzy zdecyduja sie przyjechac w piatek sami podejma decyzja co nalezy zobaczyc. Dlatego prosze oczywiscie o informacje na maila badz GG kto jest zainteresowany. Tak czy inaczej zapraszam na spotkanie. Akagi i Hartman - rowniez was zapraszam. Hihihi a dodatkowo tych gorali ktorzy kiedys uczestniczyli w spotkaniu w rzeczce.

Napisano
Hartman - nie w porzadku jest sciaganie duzej kasy od ludzi, jesli mozna im zaproponowac za mniejsza kase duza wieksze atrakcje. Poza tym proponuje jedynie spotkanie w gorach aby zainteresowani mogli poznac najnowsze efekty prac ziemnych prowadzonych w Sowich oraz wymienic sie informacjami. Chyba taka idea zlotow jest bardziej bliska sercu poszukiwaczom. Oczywiscie jest to tylko moja propozycja do skorzystania z ktorej nikogo nie zmuszam.

Pozdrawiam wszystkich
Rafal Kruk - kruku GG566056
Napisano
Co do kasy,to i tak nie jest ustalone,jeszcze do końca itd itp.
Chodzi o to iż nie organizuje się konkurencyjnej imprezy.Nie można stawiać ludzi przed koniecznością wyboru.To jest nie fair.Reszta bez komentarza.
Leszek
Napisano
Fraszka miesiąca sierpień - ie mozna stawiać ludzi przed koniecznością wyboru"... A co,nie poradzą sobie czy też pojadą nie na ten zlot,co trzeba?
Napisano
A dlaczego nie można!!!!!?????. Czy Odkrywca ma monopol na zloty i dla kogo one są organizowane?
Niech ludzie wybiorą co im bardzej pasuje. To się nazywa konkurencja i to nic złego.
A może chodzi o to że, się zmniejszą wpływy do kasy?
Napisano
Co do kasy,to ja nic z tego nie mam bo jestem zlotowiczem,jak i inni.A co do konkurencyjności.Jeśli chce się konkurować z jakimś zlotem,to trzeba sobie otworzyć własną stronę,albo zapłacić za ogłoszenie,a nie ogłaszać się u konkurencji - bo chciałem zauważyć jest to strona gazety,czyli poniekąd organizatora zlotu.
Leszek
Napisano
Popieram Hartmanna , z tą różnicą że on starał się ująć pewne rzeczy w elegancki sposób.
Zaczyna się jakaś idiotyczna sytuacja Odkrywca vs prawdziwi" poszukiwacze. W tym akurat przypadku nie chodzi o konkurencyjny zlot ale sposób jego zorganizowania. Po pierwsze działanie na zasadzie oni są fe, zrobmy sobie własny żeby im pokazać" zachowanie jak dzieci. Redakcja pokazała że jest otwarta na wszelkie uwagi i sugestie. Skoro zorganizowano zlot i nie zgadzacie się z jego warunkami to można nad tym podyskutować i docenić już włożony w to wysiłek. Nie każdemu pasuje klimat dawnych nieformalnych zlotów pod ziemią z ciężką muzą i tanim winem. A tutaj od razu huzia na Józia".
Nie zgadzam się z kimś to mu dokopie?, coś mi nie pasuje to opluje?
Sami twierdzicie że Odkrywca niema monopolu na zloty. Czy ktoś z redakcji napisał przyjeżdzajcie tylko na nasze zloty? Nie jedźcie na ten konkurencyjnych bo u nas będzie lepiej i taniej? NIE. To właśnie inni" działają w ten sposób. Pamiętam pierwszy zlot w Wałczu, wszyscy byli pełni energii i zapału do organizowania zlotów. Propozycje miejsc sypały się jak z rękawa. Potem jak to zwykle bywa sprawa ucichła i przygasła i nikomu nie chiało się organizować zlotów. Parę razy gdyby nie Latebra to tradycja zlotowa upadłaby na pysk. Każdy ma chęci ale tylko na papierze.To nie partyzantka i każdy zlot wymaga sporych nakładów pracy. To nie jest zebranie na piwo po godzinach. Kto sam coś takiego organizował to wie ile to kosztuje energii, kto nie, to niech sam zakosztuje tego. Na zlotach atunkowych" Latebry też były głosy eee.. kicha, organizacja do kitu.. ale jak zwykle, były to głosy specjalistów" którzy na końcowe pytanie gdzie kolejny zlot i kto go organizuje nabierali wody w usta. I znowu nie było wiadomo czy kolejny zlot będzie. Więc doceńmy ludzi organizujących coś takiego, organizujących wszelkie zloty pojazdów militarnych, poszukiwaczy, klubu sensacji XX w. Ci ludzie coś robią a nie siedzą i pierdzą w stołki.
Nikt nie ma pretensji o organizowanie zlotu konkurencyjnego. Nikt niema monopolu na zloty. Ale zorganizowanie tego akurat konkurencyjnego" zlotu w tej formie jest co najmniej niesmaczne. I na dodatek wykorzystywanie znowu cudzej pracy żeby wypromować swój zlot. Co za bezsens. Przypomina mi to sytuacje kiedy ktoś oferuje np. wykrywacz a za chwilę jakiś klient pod spodem dopisuje a u mnie dostaniecie go taniej". Albo działania naganiaczy taksówkarzy na lotnisku w Warszawie.

Jeszcze raz stwierdzam, zlot który jest organizowany przez zdaje się Kruka jest ok. Nikt niema pretensji o sam plan, pomysł jest też dobry i ma posmak czegoś dzikiego i ielegalnego" co wielu pociąga. Ale robienie go w taki sposób jest niesmaczne.
Dlaczego jeżeli faktycznie koszty były zbyt duże do udzwignięcia przez niektórych to dlaczego nikt nie napisał do redakcji z zapytaniem co np. z ludzmi których nie stać ? może dodatkowe atrakcje zostałyby udostępnione tylko chętnym zapłacić za to. W redakcji też są ludzie. A tutaj od razu wielki krzyk, skandal, jak tak można, niech ktoś coś zrobi. Jesteśmy narodem pieniaczy i to jest niezaprzeczalny fakt. I najlepiej udowadnia to forum. Gdzie dyskusja polega na obrzucaniu sie błotem, wytykaniu głupoty, zabić, zniszczyć bo ja mam rację, a inni to osły i niech się lepiej nie odzywają.

Żenada.
Napisano
Mości Panowie. Proponuje przeczytac moje poprzednie posty odnosnie zlotu". Zaznaczam ponownie, ze ja w tym okresie jestem w sowich wraz z przyjaciolmi i zapraszam do spotkania osoby zainteresowane. Nie organizuje zlotu !!! Moze w przyszlosci :)). A odnosnie zlotu i reklamy u konkurencji - to reklama bylaby mozliwa gdybym potrzebowal jej, a o ile sie nie myle to reklame u konkurencji uskuteczniaja organizatorzy zlotu w sierpniu z KLubu. Prosze o poczytanie postow.

I to na tyle.
Pozdrawiam

Rafał Kruk - kruku GG 566056
Napisano
Panie Hartmann ja nie twierdzę, że czerpie Pan z tego zyski, ale tymczasem odnoszę wrażenie, że reprezentuje Pan Odkrywcę. Przypominam Państwu, że gazeta istnieje dzięki takim czytelnikom jak ja i wydaje mi się, że mam prawo wyrazić swoje zdanie. Można co prawda wprowadzić cenzurę na forum, ale nie o to chodzi. I tak jesteśmy już daleko od siebie.
Nie jest chyba tajemnicą, że Odkrywca stał się miesięcznikiem czysto KOMERCYJNYM i takie stają się zloty. Chcecie na nas zarabiać OK, ale dajcie nam to co my chcemy(a nie panią z TVN).
Pozdrawiam, Sławek
Napisano
Jedna uwaga.Z postów podpisanych Hartmann" możemy się dowiedzieć,że zarówno program zlotu jak i jego koszty uległy pewnym zmianom.Bardzo się cieszę z tego powodu,ale z tego co wiem,to Hartmann nie organizuje zlotu,tylko będzie co najwyżej jego uczestnikiem.Mam zatem prośbę do redakcji,czyli właściwego organizatora,żeby głos w tej sprawie zabrała jakaś bardziej kompetentna osoba.Wolałbym konkretne informacje niż garść niepotwierdzonych przez nikogo innego pogłosek...

LEWY
Napisano
Tak więc odpowiadam po kolei.
Do Kruka:Jako iż informacja o II Zlocie Klubu Sensacji XX wieku ,który odbędzie się w Gierłoży w dniach 15-18-sierpnia tego roku,jest zlotem otwartym na który każdy może przyjechać,a odbywa się w terminie nie kolidującym z żadną inną imprezą i na dodatek w dogodnym dla wielu terminie oraz posiadający swoją stronę internetową www.zlot.and.pl ,nie ukazała się w lipcowym numerze gazety zostałem poproszony przez Proteusa o zamieszczenie o w/w zlocie informacji co też uczyniłem skwapliwie.Trudno nie odebrać prezentu.
Do Sławka:Nie jestem w jakikolwiek sposób poza emocjonalnym związany z Redakcją.To że pismo jest komercyjne żadna nowość,temat był wałkowany na tym forum już przynajmniej 100 razy.Faktów zmienić się od razu nie da.
Do Lewego:Aśka w tej chwili jest na urlopie /cóż każdy ma prawo do odpoczynku/.Wraca w poniedziałek i wtedy zostanie podana pełna nowa ramówka zlotu razem z cennikiem.Byłem pewny zamieszczając informacje o zmianach które nastąpią iż pewna grupa osób na nią czeka.Ale wszyscy od razu chcą konkretów.Zrtesztą zamieszczenie informacji było uzgodnione z Magdą.
To tyle informacji - jeśli jeszcze mógłbym coś wyjaśnić to służę swoją osobą.Dla niecierpliwych i nerwowych podaję numer telefonu jakby ktoś chciał mnie zmieszać z błotem poza forum
0-601-45-63-94
Leszek
P.s. zanim napisałem ten post radzono mi bym się nie bawił w dyplomację i odpisał konkretnie".
Napisano
prosiłem o odpowiedź kogoś z redakcji,najlepiej osobę,która osobiście zajmuje się organizacją zlotu...
Napisano
Czołem,
Do Lewego, z całym szacunkiem, ty pytaszo II Zlot Klubu Sensacji XX wieku odbywający sie w dniach 15-18 sierpnia w Gierłoży czy też o XVI bodajże Zlot Miłosiników Eksploracji pod egida miesięcznika Odkrywaca odbywajacy się w dniach 27-29 wrzesinia w Srebrnej Górze, bo dalibóg juz sie pogubilem. Wszyscy zlot czy zlot, a zlot zlotowoi nierówny, znaczy kazdy inny, i na każdym warto być.

Pozdrawiam
akagi

p.s.
Kruku, dzięki za zaproszenie, dlaczego nie, chętnie zajrze w wolnej chwili. Jednakże bez konkretów, jakoże 2 miesiące temu zostałem szczęsliwym ojcem, w związku z powyższym sam nie wiem na jak długo przyjadę.
Pozdrawiam
Napisano
Bo odkrywca to nie hobbistyczna gazeta dla ludzi z checia poszukiwan to totalna komercha!!! Komercja i to paskudna!
Napisano
SPROSTOWANIE !!!

Chciałbym podzielić się z Wami moimi uwagami. Rozmawiałem wczoraj wieczorem z Joanną Lamparską. Wiele sobie wyjaśniliśmy i uważam że nasza rozmowa była budująca dla każdej ze stron. Dlatego w tym miejscu (jak i innych) piszę co następuje:
1. lot" organizowany przeze mnie nie jest zlotem jako takim - akurat w tym terminie przebywam w Sowich i mam do zakonczenia pewna prace. Zaproponowalem aby osoby, ktore nie sa zainteresowane uczestnictwem w zlocie Odkrywcy przyjechali w Sowie i abysmy razem pochodzili po gorach - no i oczywiscie dokonczyli robote :)). Tak jak napisalem we wczesniejszych postach w sobote wieczorem przyjedziemy na zlot Odkrywcy aby uczestniczyc w spotkaniu poszukiwaczy.
Nie jestem osoba, ktora chcialaby torpedowac inne imprezy ani namawiac do swoistego buntu przeciw gazecie.
2. Jestem umowiony z Pania Redaktor na spotkanie podczas ktorego przedstawie moje stanowisko odnosnie mozliwej poprawy wizerunku naszego pisma.
3. Podczas rozmowy ustalilismy, ze brak przedstawicieli redakcji podczas prac w Sowich byl po prostu niedomowieniem i brakiem informacji, ktora jak sie okazalo nie dotarla do redakcji - przepraszam ze podnioslem temat bez potwierdzenia.
4. Chcialbym aby wszyscy wiedzieli, ze bede staral sie aby utrzymac bardzo dobre stosunki z redakcja Odkrywcy. Kiedys uczestniczylem w pracach nad stworzeniem konkurencyjnego tytulu jednak osoby ktore mialy finansowac projekt okazaly sie niedojrzale do takiego tematu.

Jezeli macie do mnie jakies pytania badz uwagi piszcie.

Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie