Skocz do zawartości
  • 0

Perkun wz. 24 czy może 27?

leffe

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie wszystkich. Posiadam bagnet Perkun ale nie mogę stwierdzić na 100% czy jest to wz. 24 czy może wz. 27? Bagnet posiada standardowe oznaczenia: orzełek i WP a z drugiej strony nr 6329B i sygnaturę S w kwadracie. Okładziny nie posiadają otworów drenażowych przy jelcu ale wyglądają mi na oryginalne. Na głowicy brak oznaczenia wzoru. Bagnet posiada oporę okładzin. Przycisk blokady bez nacięć. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące wzoru tego bagnetu. Pozdrawiam Wojtek.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich. Posiadam bagnet Perkun ale nie mogę stwierdzić na 100% czy jest to wz. 24 czy może wz. 27? Bagnet posiada standardowe oznaczenia: orzełek i WP a z drugiej strony nr 6329B i sygnaturę S w kwadracie. Okładziny nie posiadają otworów drenażowych przy jelcu ale wyglądają mi na oryginalne. Na głowicy brak oznaczenia wzoru. Bagnet posiada oporę okładzin. Przycisk blokady bez nacięć. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące wzoru tego bagnetu. Pozdrawiam Wojtek.

Napisano
Mhmmm, wątpię... Gdzieś, kiedyś była dyskusja o stemplach kontrolerów z F.B. Radom, zdaje mi się, że padły nawet ze dwa nazwiska - ale bij zabij, acan, nie pamiętam gdzie się na taką dysputę natknąłem. O kontrolerach z TFMu i ich stemplach imiennych niestety nie słyszałem. Śmiem twierdzić, że takie dane są już przepadłe dla nas.
Pzdr!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie