Skocz do zawartości

guzik i moneta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! trafił mi się taki guzik słabo widać szczegóły na zdjęciu ,ale jest na nim orzeł w koronie i moje pytanie czy on może być wrześniowy?czy też jest?

Napisano

taka monetka polskie przedwojenne 2zł z 1933r prosiłbym o nakład i czy to orginał.trafienie piękne i przypadkowe bo miesiąc temu trafiłem monetę to znaczy krążek, wyglądał jak stopiony i wczoraj badając metodę czyszczenia kwaskiem cytrynowym kopiejek postanowiłem wrzucić ją bo na rewersie było widać kawałek orzełka i pomyślałem że to PRL no i po chwili takie cudo wyszło ,a miałem wrzucić ją do straconych na zawsze krążków.taki przypadek:))

Napisano
Stan to nie tylko stopień wytarcia. Po kwasku to na pewno nie będzie żadnego porywu do II-go, ani nawet III-go stanu (przynajmniej u odpowiedzialnego sprzedawcy). Co innego praktyka na Allegro, niestety. Według mnie moneta wymoczona w kwasie, z wżerami, mimo nawet niedużego wytarcia, w celach handlowych powinna być klasyfikowana jako destrukt. Choć znalezisko może oczywiście cieszyć. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie