strazak502 Napisano 30 Maj 2011 Autor Share Napisano 30 Maj 2011 Witam mam pytanie jak najepiej odnowić taki hełm? Posiada plamy rdzy, pasek podbrudkowy w stanie dobrym, paski nagłowne wewnątrz hełmu poprzecierane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Daj lepsze przede wszystkim większe zdjęcia, wkład oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 Tak wkład jest oryginalny, paski czołowe przetarte, pasek podbródkowy jest cały wraz z klamerkami. Postaram się dodać lepsze zdjęcia narazie miałem problem i takie małe weszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 mam jeszcze jedno pytanie jak wyjmuje się srodek hełmu czyli tą całą obręcz z paskami i skóra nagłowną? Będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 Obręcz i paski zdjęte mam pytanie jaką farbę wybrać do pomalowania hełmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacell Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Chodź zdjęcie małe, ale widać po nim że hełm nie jest w złym stanie i nie ma wżerów. Więc jeżeli jest w dobrym stanie to po co go odnawiać ? Usuń plamy rdzy i będzie git:) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 wżerów nie ma ale ma z grugiej strony dziure, niestety fryc oberwał w głowę, więc chciałbym dziure załatać i pomalować,postaram się o większe zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Zależy jakiej ma być formacji-jak Wehrmacht, Waffen SS czy policja to RAL 6003 lub 6006, jeśli luftwaffe to 7016 , Africa korps 1002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 resztki farby na nim jakie są to ciemnozielonkawy, a drugi problem to środek pasek podbródkowy ok, ale reszta nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 mam problem bo fotki zmniejszam i lipa jak ktoś zechciałby zobaczyć jak hełm wyglądato na identyfikacji jest jedno foto większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 pozwoliłem sobie wkleić foto :P ja bym go nie ruszał tylko pozbył się delikatnie rdzy , zakonserwował i na półkę pzdr SiDżOk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 Dzięki Sidziok hełm ma dziure po kuli z drugiej strony, ponieważ fryc dostał w głowe, wstępnie jest wyczyszczony, a powiedz czym go najlepiej zakonserwować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 jak widać na foto masz bardzo fajny hełm:) blacha zdrowa , a dziura dodaje mu uroku i to jest fajne że ten hełm ma swoją historie. A malowanie go nie ma sensu bo zrobisz z niego kolejny badziewny garnek. Jak chcesz mieć fajny hełm na półkę to kup na allegro szrota i odnów go. A tego to jakimś odrdzewieczem (fosol) pędzelkiem na rdze a później może wd40 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 to mój po odnowieniu kupiłem go na allegro za ok 30zł z przesyłką(okazja) a za chwile foto przed renowacją:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 takiego zakupiłem. wyczyściłem potem szpachla, farba, kalki, nity, fasunek z polaka i jest git:) ale tego twojego hełmu to by mi było szkoda na taki badziew przerobić. Na foto widać że tam rdzy dużo niema ja bym go wymył gąbką później rozprowadził wd40 i na półkę:) (a jak chcesz się bawic w odnawianie to kup jakiegoś szrota żebyś później nie żałował) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 tak zrobię oryginała zostawię sprawdź poczte sidżok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 super hełmik gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 wielkie dzięki szidżok jak widać dziura jest, ale postanowilem zostanie oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 strychowiec znaleziony w domu w którym, jak dowiedziałem sie od starszego gościa ssmani mieszkali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 papierms ściernym poczyszczę, poźniej gąbka wd 40 i zobaczę jaki da wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 sporo oryginalnej farby popełniłbyś grzech ciężki czyszcząc go szczotką drucianą lub malując go!! nie wiem czy to czasem nie m35sprawdz wywietrzniki wentylacyjne jak były nabijane to znaczy są osobnym elementem to jest to m35 a jak są tłoczone to m40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 czy papierem ściernym lepiej go nie ruszać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Nie czyść żadnym papierem ściernym i tym podobnym bo farbe stracisz. Poczekaj! narazie nic nie rób niech się wypowie ktoś bardziej kompetentny ode mnie i pomoże w renowacji bo szkoda by było go popsuć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.