Skocz do zawartości
  • 0

pocisk możdzierzowy niemiecki

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam trafił się taki pocisk od możdzieża niemieckiego tyle udało mi sie stwierdzić po tym że wyszła wafka Waa648 oraz druga taka sama słabiej widoczna obie pod napisem 77.Pud.B byłbym bardzo wdzięczny za info.na temat producenta itd.dodam że możdzież bezpieczny ponieważ jest przepołowiony i pusty lotka była wygięta więc poszła na złom ale mam zapasową:-)także myślę że da się zrobić z tego ładny eksponat:-)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tak dokładnie jest 648 czyli jest to jak napisałeś Max Müller Nürnberg 1942 to juz dobrze że coś się udało ustalić a co oznaczaja te bicia 77.Pud.B
Napisano

witam trafił się taki pocisk od możdzieża niemieckiego tyle udało mi sie stwierdzić po tym że wyszła wafka Waa648 oraz druga taka sama słabiej widoczna obie pod napisem 77.Pud.B byłbym bardzo wdzięczny za info.na temat producenta itd.dodam że możdzież bezpieczny ponieważ jest przepołowiony i pusty lotka była wygięta więc poszła na złom ale mam zapasową:-)także myślę że da się zrobić z tego ładny eksponat:-)

Napisano

tak to wygląda w całości tutaj na focie jescze z lotką:-)siła udeżenia była taka że skorupa się rozpołowiła ale w środku nie było żadnego materiału wybuchowego może się wypalił?lub woda wypłukała?dlatego go sobie zabrałem chyba nie podlega to pod ustawę?

Napisano
na pierścieniu widac resztki piaskowej farby reszta oksydowana na całości a tam gdzie lotka czerwona farba może podkład?lub lotka musiała być malowana na czerwono i moje pytanie czy takie skorupki niemieckie z takimi biciami są dość rzadkie?pytam ponieważ w temacie możdzierzy jestem zielony:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie