Skocz do zawartości

magnes neodymowy

norman04

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Radzę uważać na klucze od samochodu przy przenoszeniu magnesu neodymowego. Moje klucze złapał magnes dwa razy. Za pierwszym razem nic się nie działo, za drugim kluczyk się rozprogramował i immobilajzer nie odblokował zapłonu. W serwisie okazało się, że coś się stało z układem w kluczyku i nie można zaprogramować go ponownie. Musiałem kupić nowy kluczyk.
Napisano
czy każdy magnes neodymowy nadaje się do poszukiwań podwodnych?
Wydaje mi się że raczej tylko musi być duży i mocny.Magnesy te są stosowane w wielu rzeczach np.głośniki był już podobny wątek na ten temat.
Napisano
Zapomniałem dodać cena trochę zabójcza razem z przesyłka 348zł.Nie podaję adresu firmy by nie być posądzony o krypto reklamę ,adres znalazłem w internecie-profesjonalna firma.Waga magnesu 3kg.
Napisano
Już mam swój magnesik.Panowie mam pytanie.Jest jakiś w miarę bezpieczny sposób odczepienia urwiłapki od magnesu?
Pytam tak na wszelki wypadek i mam nadzieje że nigdy mi sie nie uczepi-ale warto wiedzieć coś na ten temat.
  • 1 month later...
Napisano
witam czy ten zestaw jest dobry? http://allegro.pl/uchwyt-na-magnes-neodymowy-70x20-gotowy-komplet-i1671348515.html prosze o opinie i porady z gory dziekuje a odpowiedzi
Napisano
Ja bym dołożył i wziął 70x50 cena takiego zestawu to chyba 50zł więcej.Musiał byś maila napisać do tego Pana co prowadzi aukcję.Ja osobiście polecam obudowę z mocowaniem z boku,a nie z góry.Albo zrób jak kolega Thomson radzi kup magnes a obudowę zrób sam.Sam magnes 70x50 chyba 250zł kosztuje bo poszły w górę od zeszłego roku.
Napisano
A to zależy do czego wykorzystujesz magnes. Pływam z kolegami łódką i łowimy ,,sondując,, dno. Uchwyt od boku w takim przypadku jest nie praktyczny, dzwon lepiej się spisuje. Jeśli będziesz magnesem rzucał z brzegu to wybór jest chyba oczywisty.
Napisano
Zgodzę się z kolegom Baggsem.Ale jak będzie miał złapać to i tak złapie jak jest mocny.Wiem bo już wędkowałem z łódki a mam uchwyt z boku.Tylko wiem z własnej praktyki że częściej łowie z brzegu.A wtedy to wiadomo który jest lepszy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie