cichy1985 Napisano 8 Maj 2011 Autor Napisano 8 Maj 2011 witam serdecznie..W mojej okolicy znajduje się poniższa konstrukcja.. jest wykonana z żelbetonu ma około 12 metrów długości i 3 szerokości.. znajduje się na zboczu większego wzniesienia.. z ścian wystają pręty zbrojeniowe. w odległości około 50 metrów są wykopane stanowiska na prawdopodobnie wozy bojowe z wjazdami..co do podłoża nie dokopałem się..liczę na jakieś wiadomości
GEORG101 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Może jakiś obóz jeniecki.W pobliżu jest więcej takich konstrukcji?
cichy1985 Napisano 10 Maj 2011 Autor Napisano 10 Maj 2011 konstrukcja ta jest koło Reszla warmińsko-mazurskie.. około 200 metrów od tego jest wylana posadzka w kształcie sześciokątnym o wymiarach 5x5 metrów... w pobliżu dużo łusek i wystrzelonych pocisków karabinowych w ziemi.. koło tego znalazłem masywny zawias od drzwiczek..myślę że mógł być to magazyn amunicji co wy na to??
Poszukiwacz_skarbów Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 ja bym stawiał na jakiś stary poligon :)
Sobiepan Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 Stare mapy powinny dać odpowiedź. A jak nie, to starzy ludzie.
aczapa Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 WitamCichy tak mi się wydaje że znam to miejsce. Podaj chociaż większe miasto w okolicy i jeśli jest to o czym myślę to jestem Ci w stanie pomóc. Pozdrawiam
aczapa Napisano 10 Maj 2011 Napisano 10 Maj 2011 WitamCichy trochę sie pospieszyłem obejrzałem zdjęcie i twój pierwszy wpis. Nie czytając dalszych wpisów. Faktycznie podałeś miejscowość. A tak sądząc po zdjęciu to raczej na bank jest to strzelnica. W miejscu które znam są takie same budowle nawet las jest bardzo podobny i na starych mapach jest zaznaczone jako strzelnica.Pozdrawiam
cichy1985 Napisano 10 Maj 2011 Autor Napisano 10 Maj 2011 powiem wam tak to nie strzelnica jest to środek lasu żadnych miejsc do strzelnicy obok są bagna i same wzniesienia.. na starych mapach też nie ma żadnych wzmianek nawet na mapie z 1945 r sam las.. może jest to niedokończona budowla..?? w okolicy są składy amunicji i to duże..
P_iter Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Ta konstrukcja wcale nie musiała być w lesie. To, że teraz tam rosną drzewa, wcale nie znaczy, że rosły 70 lat temu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.