Skocz do zawartości

proxima pęcherzyki

danielka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Ostatnio zauważyłem ,że na moim rutusie pod białą naklejką na cewce zbierają się pęcherzyki. Poprzebijać je delikatnie czym czy lepiej nie ruszać?/wiem ze te pytanie może jest trochę dziwne ale liczę na pomoc.
Napisano
Spoko u mnie też wyskoczyły pod naklejką te pęcherzyki (wykrywacz kupiony w marcu). Nie ma sensu sobie tym głowę zawracać, naklejka do niczego Ci nie jest potrzebna chyba że to bardzo kłuje Cię w oczy, tylko nie wiem czy jak poprzebijasz to czy nie zacznie schodzić.
Napisano
Trochę dziwne pytanie :)
Ja bym przebił bo niedługo urosną i naklejka się rozciągnie. A wtedy po przebiciu pęcherze będą wyglądały jak zużyta prezerwatywa.

Kurde. Będę musiał wreszcie umyć cewkę i sprawdzić czy pod warstwą błota naklejka jest ok ;)
Napisano
Naklejkę polecam pozostawić samej sobie"

To nie do końca że ie jest potrzebna",w dni słoneczne zapobiega nagrzewaniu się cewki,głównie jest to przydatne w trybie statycznym gdy chodzimy w słoneczne dni.

Czasem wystarczy te bąbelki pościskać do brzegów i na jakiś czas jest spokój.
Napisano
Ja w ciepłe słoneczne dni smaruję cewkę dobrym kremem do opalania z filtrem UV firmy Avon. Żadne pęcherzyki się nie robią.

Po powrocie do domu zawsze myję cewkę ciepłą wodą z dodatkiem mydła dla niemowląt Bambino, wycieram do sucha czystym ręcznikiem koniecznie bawełnianym ! i bardzo ważne na koniec posypuję talkiem. Całość owijam bandażem elastycznym i kładę na poduszce elektrycznej celem utrzymania stałej temperatury. Różna bowiem temperatura powoduje różną rezystancję cewki e przez bardzo spadają zasięgi wykrywacza i się wzbudza :)

Bandaż ściągam zawsze bezpośrednio przez rozpoczęciem poszukiwań.

Ale kiedyś zanim nie stosowałem w/w procedury to pojawił mi się pęcherz podczas tapetowania. Przebiłem go igłą z uszkiem i problem zniknął :)

pozdrawiam
bencher

ps. zdjęcie mojej nalepki na cewce proximy możesz zobaczyć na zdjęciu czytając ten wątek :)

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=687459#1252094

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie