danielka Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 Witam. Ostatnio zauważyłem ,że na moim rutusie pod białą naklejką na cewce zbierają się pęcherzyki. Poprzebijać je delikatnie czym czy lepiej nie ruszać?/wiem ze te pytanie może jest trochę dziwne ale liczę na pomoc.
jacollo Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Spoko u mnie też wyskoczyły pod naklejką te pęcherzyki (wykrywacz kupiony w marcu). Nie ma sensu sobie tym głowę zawracać, naklejka do niczego Ci nie jest potrzebna chyba że to bardzo kłuje Cię w oczy, tylko nie wiem czy jak poprzebijasz to czy nie zacznie schodzić.
jacho Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Trochę dziwne pytanie :)Ja bym przebił bo niedługo urosną i naklejka się rozciągnie. A wtedy po przebiciu pęcherze będą wyglądały jak zużyta prezerwatywa.Kurde. Będę musiał wreszcie umyć cewkę i sprawdzić czy pod warstwą błota naklejka jest ok ;)
pawcion123 Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Naklejkę polecam pozostawić samej sobie"To nie do końca że ie jest potrzebna",w dni słoneczne zapobiega nagrzewaniu się cewki,głównie jest to przydatne w trybie statycznym gdy chodzimy w słoneczne dni.Czasem wystarczy te bąbelki pościskać do brzegów i na jakiś czas jest spokój.
danielka Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 Chyba jednak nie będę za bardzo torturował tej nalepki. Oxycort pomyśle nad tym:):)Dziękuje wszystkim za pomoc.
danielka Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 Jeżeli chodzi o mycie to zgadzam się w 100%, proxima odwdzięczy nam się dobrym traktowaniem:P
bencher Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Ja w ciepłe słoneczne dni smaruję cewkę dobrym kremem do opalania z filtrem UV firmy Avon. Żadne pęcherzyki się nie robią.Po powrocie do domu zawsze myję cewkę ciepłą wodą z dodatkiem mydła dla niemowląt Bambino, wycieram do sucha czystym ręcznikiem koniecznie bawełnianym ! i bardzo ważne na koniec posypuję talkiem. Całość owijam bandażem elastycznym i kładę na poduszce elektrycznej celem utrzymania stałej temperatury. Różna bowiem temperatura powoduje różną rezystancję cewki e przez bardzo spadają zasięgi wykrywacza i się wzbudza :)Bandaż ściągam zawsze bezpośrednio przez rozpoczęciem poszukiwań.Ale kiedyś zanim nie stosowałem w/w procedury to pojawił mi się pęcherz podczas tapetowania. Przebiłem go igłą z uszkiem i problem zniknął :)pozdrawiambencherps. zdjęcie mojej nalepki na cewce proximy możesz zobaczyć na zdjęciu czytając ten wątek :)http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=687459#1252094
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.