Skocz do zawartości

Garrett Gti 2500 akumulatorki.

leonard17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Jako że gti to sprzęt prądożerny zamierzam kupic akumulatorki.
Zastanawiam się jakie? Proszę użytkowników GTI o wypowiedz jakich używają i ile godzin wytrzymują.
Podobno dobre są SANYO Eneloop:
pojemnośc 2000 8szt 50zł
pojemnośc 2500 8szt 120zł

i tu pytanie czy te 2000 wystarczą na 10 godzin intensywnego użytkowania?

Pozdrawiam.
Napisano
Pirwsze posty dadzą ci odpowiedz na twoje pytanie
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=685853#1252296,
co do reszty sam musisz podjąć decyzję czy wydać 50 czy 120PLN.
Zawsze możesz mieć dwa komplety o mniejszej pojemności w cenie jednego 25%wiecej pojemności za ponad 100% więcej kasy-chyba się nie kalkuluje.
NA 10 godzin intensywnej pracy mogą nie wystarczyć ani 2000 ani 2500mah.
Napisano
eneloop 2000 dają radę, w ubiegłym sezonie przy łażeniu z ace 150 starczały na dwa wypady po ok 4h i kawałek trzeciego, ale nie wiem czy to da jakiś obraz do porównania
Napisano
GTI wcale nie jest taki prądożerny. Aku Energizer 2500 zakupione w 2006 i do tej pory używane wystarczają na 2 dniówki i kawałek 3-ciej.

Pozdr.
Napisano
Zwykłe najtańsze paluszki siadają mi w 7 godzin, a zakładając ze chodzę 3 razy w tygodniu po 7godz, na miesiac potrzebuję 100 baterii,pomijając pózniejsze koszty recyklingu, kosztuje mnie taki biznes 100zł miesięcznie-masakra.
Kupię Enelopy 2000 mAh, sprawdzę i napiszę na ile wytrzymują tak żeby inni też wiedzieli na czym stoją .
pozdrawiam
Napisano
dodam jeszcze-kolega powyżej pisze że gti nie jest aż tak prądożerny. Wcześniej na CS-1220xd , wkładając te same paluszki i też 8 szt , chodziłem 2 tygodnie a z gti 1 dzień, poraziło mnie to.
Napisano
Ja chodząc na akumulatorkach energizeer 2500 Ah bez problemu cały dzień daje radę, czyli nieraz 10-12 godzin praktycznie:)Zawsze po powrocie ładuję, gdyż nie chcę niemile się rozczarować.Wiadomo, że w niskich temperaturach czas działania będzie krótszy. Jednak więcej wytrzymują niż jest podane w instrukcji , to jest 7 godzin.W baterie to nie bawię się,gdyż bym zapewne zbankrutował:)pozdro
Napisano
Tak jak pisałem wcześniej kupiłem Sanyo Eneloop i jest rewelacja, pierwsze 3 godziny i na wskazniku nie ubyło nawet pierwszej kreski, przy zwykłych paluszkach po trzech godzinach zostawały 2 kreski także naprawdę polecam Sanyo Eneloop poj. 2000 mAh, 8 szt za 60zł już z wysyłką na allegroszu, 3 lata spokój i za jakie pieniądze, spokojnie na całodniowy wypad.
Pozdrawiam.
Napisano
Ech :)
Wiesz, ci ktorzy uzywaja Eneloop-ków juz od kilku lat pisza, ze sa doskonale i sie sprawdzaja. Mimo to temat stale powraca :) Ich pojemnosc i jakosc sa bardzo optymalnie dobrane, sa nadzwyczaj zywotne i utrzymuja swoja jakosc przez kilka lat.
Napisano
Ja ostatnio niemile się rozczarowałem co do eneloopów - leżały jakieś 3 tygodnie naładowane i po włożeniu do lampy błyskowej z aparatu okazały się puste - na 12 sztuk 8 było rozładowanych :(
Napisano
Sam też używam Sanyo Eneloop i jestem zadowolony ,ale zauważyłem taką sytuacje że kiedy spadnie napięcie powiadzmy do 30% i zacznie wariować wykrywacz to może się okazać ze jedno ogniwo jest całkowicie wyładowane i to powoduje dziwne zachowanie wykrywacza.
Napisano
Akumulatorki ni-mn(wodorkowe) mogą po kilku tygodniach wyładować się-taka technologia (na skutek rozkładu wodorku do metalu i wodoru.), starsze generacje ni-cd mogą długo leżeć tracąć kilka-kilkanaście% swej pojemności, litowo jonowe i litowo polimerowe też długo poleżą.
Napisano
Sanyo Eneloop tylko te osobicie kupiłem sobie 2 zestawy zapasowe ale widze ze jeden wystarczy. Na początku myslałem ze gti bedzie jeszybko połykał jednak po paru wypadach kilku godzinnych zobaczyłem że trzymają świetnie. Tak więc kupuj te zaoszczedzisz na pewno.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie