Skocz do zawartości
  • 0

2 łuski, klamerki

Mruk

Pytanie

Napisano

Witam

Mam pytanie apropo łusek i klamerek, pierwsza niby lebel ale wydaje mi się, że jakaś myśliwska no i bicia jakieś nie lebelowskie bo WESTERN 1918, klamerki te mosiężne wyglądają jak od kalesonów dziadka Wacka, a może od jakichś czapek? A ta stalowa to podejrzewam, że jest klamerką od polskiej rogatywki. I na koniec ta malutka łuseczka kaliber coś koło 6mm brak jakichkolwiek bić.

Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W sprawie tej nie lebelowskiej to jak najbardziej lebel.Producent: Western Cartridge Co., East Alton. Wyprodukowano w 1918 roku. Kontrakt na zamówienie Francji;Ostatnio wyskoczyło tego nam trochę na wrześniowych pozycjach.
Napisano
dzięki, mi też właśnie wyskoczyło to na wrześniu, początkowo myślałem kurna jakaś myśliwska ale mówię wezmę a nóż widelec i proszę lebelek:) a klamerkach i tej malutkiej łusce ktoś coś wie?
Napisano
dzięki, a wyglądały jak od gaci jakichś a tu proszę od maski:) wysokość łuski 16,5mm a kaliber to ok.7-8mm z naciskiem na 8;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie