adam793 Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 Moim zdaniem raczej wina terenu jak zjechales z czulością i cisza to chyba nic poważnego z wykrywką się nie dzieje.A jak radzi ona w terenie jak reaguje na znaleziska?
samgnus Napisano 1 Maj 2011 Napisano 1 Maj 2011 Temat mnie zupełnie nie przekonuje...Po prostu nie wierzę..Pozdrawiam!
batoni Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 Samgnus - dlaczego miałbym kłamać? Mam 505-tkę od prawie 1,5 roku i jestem z niej bardzo zadowolony. Podczas dwóch ostatnich wykopków" zauważyłem opisane wyżej zjawisko więc się pytam Kolegów co o tym mam sądzić. Doszedłem do wniosku, że to wina obszaru poszukiwań (jakieś zakłocenia w eterze) bo w domu (mimo, że w domu też powinno być sporo zakłóceń) było po staremu czyli z wykrywką raczej wszystko ok. Co miałeś na myśli pisząc, że temat zupełnie Cię nie przekonuje? Pozdrawiam!
gisio Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 Moja 705 na czułości na max. ma tak samo potrafi sobie czasami szczeknąć.Nawet jak leży na ziemi.Jednak nie w każdym terenie i nie na niższych nastawach czułości.
batoni Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 Dzięki Gisio! Twój post utwierdził mnie w przekonaniu, że mój sprzęt nie jest uszkodzony. Dziś byłem w innym rejonie i wykrywacz był dużo bardziej stabilny - prawie wogóle samoistnie się nie wzbudzał podczas leżenia w bezruchu (podczas szukania też ok). Jeszcze raz dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam!
Zwierzu Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 A ja wczoraj po deszczu,musiałem zjechać az na 19 z 28.Tak to jest na sondzie elipsa 18,75 kHz.
VanWorden Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 batoni - jest dokładnie jak piszą koledzy. Tereska to cholernie czuły sprzęt i opisane objawy są całkowicie normalne. To co Cię powinno interesować to nie wzbudzanie" się w sytuacji gdy ją odkładasz do kopania, tylko gdy masz fałszywe sygnały podczas normalnego przemiatania terenu. Tylko wtedy pownieneś zejść z czułością pamiętając przy tym, że kiedy tylko się da nie powninno się schodzić poniżej 21.PozdrawiamVW
batoni Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 Dzięki VanWorden! Podczas przemiatania wszystko jest w porządku - nie mam zbyt dużo fałszywych sygnałów nawet na maksymalnej czułości ( w teresce 505 max to 20) a te wzbudzanie się podczas bezruchu to była wina zakłóceń w eterze bo dziś w innym rejonie poszukiwań wszystko było ok. Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Jeśli to zakłócenia to próbuj różne ustawienia opcji Noise Cancel. Powinno pomóc.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.