Skocz do zawartości

X-terra 505 sama się wzbudza

batoni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moim zdaniem raczej wina terenu jak zjechales z czulością i cisza to chyba nic poważnego z wykrywką się nie dzieje.A jak radzi ona w terenie jak reaguje na znaleziska?
Napisano
Samgnus - dlaczego miałbym kłamać? Mam 505-tkę od prawie 1,5 roku i jestem z niej bardzo zadowolony. Podczas dwóch ostatnich wykopków" zauważyłem opisane wyżej zjawisko więc się pytam Kolegów co o tym mam sądzić. Doszedłem do wniosku, że to wina obszaru poszukiwań (jakieś zakłocenia w eterze) bo w domu (mimo, że w domu też powinno być sporo zakłóceń) było po staremu czyli z wykrywką raczej wszystko ok. Co miałeś na myśli pisząc, że temat zupełnie Cię nie przekonuje? Pozdrawiam!
Napisano
Moja 705 na czułości na max. ma tak samo potrafi sobie czasami szczeknąć.Nawet jak leży na ziemi.Jednak nie w każdym terenie i nie na niższych nastawach czułości.
Napisano
Dzięki Gisio! Twój post utwierdził mnie w przekonaniu, że mój sprzęt nie jest uszkodzony. Dziś byłem w innym rejonie i wykrywacz był dużo bardziej stabilny - prawie wogóle samoistnie się nie wzbudzał podczas leżenia w bezruchu (podczas szukania też ok). Jeszcze raz dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam!
Napisano
batoni - jest dokładnie jak piszą koledzy. Tereska to cholernie czuły sprzęt i opisane objawy są całkowicie normalne. To co Cię powinno interesować to nie wzbudzanie" się w sytuacji gdy ją odkładasz do kopania, tylko gdy masz fałszywe sygnały podczas normalnego przemiatania terenu. Tylko wtedy pownieneś zejść z czułością pamiętając przy tym, że kiedy tylko się da nie powninno się schodzić poniżej 21.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Dzięki VanWorden! Podczas przemiatania wszystko jest w porządku - nie mam zbyt dużo fałszywych sygnałów nawet na maksymalnej czułości ( w teresce 505 max to 20) a te wzbudzanie się podczas bezruchu to była wina zakłóceń w eterze bo dziś w innym rejonie poszukiwań wszystko było ok. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie