Dunin185 Napisano 27 Maj 2016 Share Napisano 27 Maj 2016 Papierem nie czyściłem, oddałem do konserwacji. Spinka jest ze srebra, a obrączka ze złota więc nie trzeba było czyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Einherjer Napisano 28 Maj 2016 Share Napisano 28 Maj 2016 Nieśmiertelnik, chyba carski.no niestety nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Maj 2016 Share Napisano 28 Maj 2016 Ten carski nieśmiertelnik chyba też ze złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunin185 Napisano 28 Maj 2016 Share Napisano 28 Maj 2016 Ten carski nieśmiertelnik jest z mosiądzu. Einherjer pokaż mi parę carskich nieśmiertelników, porównam czcionkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klika73 Napisano 2 Czerwiec 2016 Share Napisano 2 Czerwiec 2016 To nie jest carski nieśmiertelnik, tylko pruska marka narzędziowa, albo żeton. Bardzo popularne znalezisko na grudziądzkich fortach. Załączam podobne z blaszki Grudziądza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klika73 Napisano 2 Czerwiec 2016 Share Napisano 2 Czerwiec 2016 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klika73 Napisano 2 Czerwiec 2016 Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Jeszcze dodam, że większość tych blaszek znajdowanych w Grudziądzu jest z cyfrą 15 i ma zapewne związek z 2. Pommersches Fußartillerie-Regiment Nr 15 stacjonującym w Grudziądzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.