Poszukiwacz_skarbów Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Enders, a czym się różni EuroACE od ACE oprócz tej niedopracowanej, niestabilnej sondy DD? No i kosmetyce wyświetlacza? Ludzie jak tam który ma tą deltę niech zrobi ten test o którym pisałem to zajmuje 10 minut i będziemy mieli jakieś porównanie tych wykrywek, no chyba, że gówno macie a się udzielacie.
Enders Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 czyli coś jakby statyk"No to piszę, że nie ma statyka!!! Bo czysty statyk to nie jest, bo żeby wykryć obiekt trzeba nim machać - minimalnie, ale trzeba - w statyku aby był wykryty nie jest potrzebny ruch. Czyli tu nie A2 pin point bardziej pod statyka podchodzi.Wy chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem.Pozdrawiam!
Enders Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 czym się różni EuroACE od ACE oprócz tej niedopracowanej, niestabilnej sondy DD? No i kosmetyce wyświetlacza?"Mogę pisać i pisać, fanatyka" Delty i tak nic nie przekona. Myślę, że nie miał kolega EuroAce w ręku, a naoglądał się durnych filmików ruskich profesorków, gdzie kręcąc wokół osi stelaża wykrywacz daje sygnał. To właśnie operator jest tam do du**, bo cewka wykrywa stelaż normalnie jak każdy inny metal. Niestabilna? Hahahahhaha.... da radę chodzić na pełnej czułości po polach, ale cóż... dopóki nikt nie wrzuci filmiku, że tak jest, to nie uwierzycie, prawda?Ma także zwiększoną częstotliwość pracy. Czyli masz lepszą reakcję na drobne gów**, a do tego, jeśli wykopiesz monetkę, która znajduje się w mocno zbitej darni, bez względu na kąt ustawienia zostanie ona lepiej wykryta (sygnał nie będzie uciekał). Niech użytkownicy Deltay pomachają monetką 5 groszową w powietrzu. Na Euro drapnąłem ją kiedyś z ponad 30 cm. Pozdrawiam!
Poszukiwacz_skarbów Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Tylko widzisz kolego ja nie jestem fanatykiem delty bo jej nie mam, mam za to EuroACE i znam jego wady i zalety o czym już wielokrotnie pisałem kolego kanarkowy entuzjasto :)
dominislaw93 Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Enders odejmij od tych 30cm to zero to ci uwierzę albo chociaż połowę
macbaton Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 a ja tam wierzę Endersowi, przecież w Delcie to jest możliwe więc dlaczego by nie EuroACE?
antony89 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Napisano 22 Kwiecień 2011 Panowie spokojnie!!chciałbym zobaczyć tylko porównanie w osiągach Garretta i Delty.Wtedy możemy dojść do jednego wniosku.Proszę aby posiadacze euroAce i delty 4000 napisali swoje osiągi na:50gr1zł5złsrebrna duża łyżka srebrna mała łyżeczka.Każdy to chyba ma w domu:)Pozdr!
dominislaw93 Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Deltamała łyżeczka srebro - 30cmduża łyżka srebro - 35cmhełm niemiecki m42 - 65cm5 gr - 25cm50 gr - 28cm1 zł - 26cmnie posiadam innych nominałów monet bo nie mam drobnych a nie chce mi się iść do sklepu rozmieniać
antony89 Napisano 22 Kwiecień 2011 Autor Napisano 22 Kwiecień 2011 Ok dzięki!:)czekamy teraz na EuroAce.....
macbaton Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 no ja na przykład nie mam srebrnej łyżki czy łyżeczki ;)czekamy zatem na kogoś kto ma takie cuda w swojej kolekcji.
samulb Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Fisher F4 z cewką DD ma słabsze zasięgi od Euro Ace. Porównywałem oba i nikt mi nie powie, że jest inaczej. A chyba Delta nie jest lepsza w zasięgach od F4? Odległość z jakiej F4 przestaje widzieć największe monety np. 5 zł, Euro Ace dopiero traci zasięg na najmniejsze np. 1 gr. A te niby statyki w F4 i Delcie to nie wiele warte dodatki bo nie mają żadnej identyfikacji i buczą równo na wszystko.Jeśli chodzi o stabilność Euro ACe to lepszej nie trzeba, na max czułości nic się nie wzbudza, jeśli jest inaczej to może być uszkodzona wykrywka. Chyba, że ktoś chodzi z wykrywką tak jak Jozin z Bazin tańczy :)
samulb Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Widzę, że koledzy wstawili testy z zasięgami to dołoże te które robiłem z Euro Ace i to nie teraz na potrzeby tego wątku ale w pażdzierniku i wstawiłem w wątku o Ace 350 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=677010#1226466Zasięgi w powietrzu na monety obecne to: 20 gr-28 cm5 gr-30 cm2 zł-33 cmpuszka po piwie 70 cm
macbaton Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 jak pisał samulb na początku w/w wątka Cpt.Nemo o EuroAce Cudow nie nalezy oczekiwac" i tyle. zdrów.
Enders Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 I co teraz panowie, jak to mówi Ferdek??? atkaO kakaO?" :DMacie już tu testy nie ode mnie, to może uwierzycie co?Odnośnie stabilności:- iestabilnej sondy DD?"- Euro ACe to lepszej nie trzeba, na max czułości nic się nie wzbudza"I tu samulbowi wierzę, bo kupił Euro jako pierwszy w Polsce chyba. I jeszcze odnośnie zasięgów:- [50 gr] drapnąłem ją kiedyś z ponad 30 cm.-odejmij od tych 30cm to zero to ci uwierzę- Delta - 5 gr - 25cm- Zasięgi w powietrzu na monety obecne to [Euro]:5 gr-30 cmWiem, że 5 cm - cudów nie należy oczekiwać... ale widzicie panowie, jacy jesteście uparci, utrzymując, że dany sprzęt jest gorszy, bo ma kolor jak zabawka? Czy pod jakim kątem oceniacie wykrywki? Naprawdę... aż szkoda pisać cokolwiek. Pozdrawiam.
emisoo Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Najlepiej zakopać jeden grosz na 15 cm i sprawdzić ace 350.Wynik będzie niespodzianką ( ja osobiście znam wyniki ).
małrer Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 niestety delta ma 2 dodatkowe programy proszę sobie poczytac instrukcję pozdro
małrer Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 aaa dołonczę jeszcze że euroace ma cewkę dd i nią testy robiliście a delta w standardzie ma 8 calówkę więc żeby było uczciwie niech ktoś zrobi teścik z sądą dd w delcie i się okaże;)
Cpt.Nemo Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Acha i jeszcze zeby taka sama elektronika byla :)Wykrywacze mozna porownywac w standardowym wykonaniu, czyli tak jak wychodza z fabryki i trafiaja do sklepu. Inne udoskonalenia znaczaco podnosza cene wykrywki i nie sa porownaniem fabrycznych wyrobow.
kaiel Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 z innych wykrywaczy jest Whites Coinmaster , ja posiadam i nie narzekam , na kolor bardzo dobry , no i whites
macbaton Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 wyszło na to, że Delta jest warta swojej ceny, więc po co przepłacać?
Cpt.Nemo Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 A czyzby ktokolwiek chcial przeplacac za Delte ?
Szukanko Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Jeszcze inny wykrywacz metali-Rutus Solaris 5gr współczesne 31cm a po zakopaniu w świeżo zaoranej ziemi 20-21cm.Cewka koncentryczna 24 cm.
macbaton Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 no więc jak wyżej: Delta jest warta swojej ceny, więc po co przepłacać?" ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.