Skocz do zawartości

Delta 4000 czy Garrett ACE350(euroace) lub jeszcze inny wykrywacz

antony89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Enders, a czym się różni EuroACE od ACE oprócz tej niedopracowanej, niestabilnej sondy DD? No i kosmetyce wyświetlacza?

Ludzie jak tam który ma tą deltę niech zrobi ten test o którym pisałem to zajmuje 10 minut i będziemy mieli jakieś porównanie tych wykrywek, no chyba, że gówno macie a się udzielacie.
  • Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czyli coś jakby statyk"

No to piszę, że nie ma statyka!!! Bo czysty statyk to nie jest, bo żeby wykryć obiekt trzeba nim machać - minimalnie, ale trzeba - w statyku aby był wykryty nie jest potrzebny ruch. Czyli tu nie A2 pin point bardziej pod statyka podchodzi.

Wy chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem.

Pozdrawiam!
Napisano
czym się różni EuroACE od ACE oprócz tej niedopracowanej, niestabilnej sondy DD? No i kosmetyce wyświetlacza?"

Mogę pisać i pisać, fanatyka" Delty i tak nic nie przekona.

Myślę, że nie miał kolega EuroAce w ręku, a naoglądał się durnych filmików ruskich profesorków, gdzie kręcąc wokół osi stelaża wykrywacz daje sygnał. To właśnie operator jest tam do du**, bo cewka wykrywa stelaż normalnie jak każdy inny metal. Niestabilna? Hahahahhaha.... da radę chodzić na pełnej czułości po polach, ale cóż... dopóki nikt nie wrzuci filmiku, że tak jest, to nie uwierzycie, prawda?

Ma także zwiększoną częstotliwość pracy. Czyli masz lepszą reakcję na drobne gów**, a do tego, jeśli wykopiesz monetkę, która znajduje się w mocno zbitej darni, bez względu na kąt ustawienia zostanie ona lepiej wykryta (sygnał nie będzie uciekał).

Niech użytkownicy Deltay pomachają monetką 5 groszową w powietrzu. Na Euro drapnąłem ją kiedyś z ponad 30 cm.

Pozdrawiam!
Napisano
Panowie spokojnie!!chciałbym zobaczyć tylko porównanie w osiągach Garretta i Delty.Wtedy możemy dojść do jednego wniosku.Proszę aby posiadacze euroAce i delty 4000 napisali swoje osiągi na:

50gr

1zł

5zł

srebrna duża łyżka

srebrna mała łyżeczka.

Każdy to chyba ma w domu:)
Pozdr!
Napisano
Delta

mała łyżeczka srebro - 30cm
duża łyżka srebro - 35cm
hełm niemiecki m42 - 65cm
5 gr - 25cm
50 gr - 28cm
1 zł - 26cm

nie posiadam innych nominałów monet bo nie mam drobnych a nie chce mi się iść do sklepu rozmieniać
Napisano
Fisher F4 z cewką DD ma słabsze zasięgi od Euro Ace. Porównywałem oba i nikt mi nie powie, że jest inaczej. A chyba Delta nie jest lepsza w zasięgach od F4? Odległość z jakiej F4 przestaje widzieć największe monety np. 5 zł, Euro Ace dopiero traci zasięg na najmniejsze np. 1 gr. A te niby statyki w F4 i Delcie to nie wiele warte dodatki bo nie mają żadnej identyfikacji i buczą równo na wszystko.
Jeśli chodzi o stabilność Euro ACe to lepszej nie trzeba, na max czułości nic się nie wzbudza, jeśli jest inaczej to może być uszkodzona wykrywka. Chyba, że ktoś chodzi z wykrywką tak jak Jozin z Bazin tańczy :)
Napisano
Widzę, że koledzy wstawili testy z zasięgami to dołoże te które robiłem z Euro Ace i to nie teraz na potrzeby tego wątku ale w pażdzierniku i wstawiłem w wątku o Ace 350 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=677010#1226466

Zasięgi w powietrzu na monety obecne to:
20 gr-28 cm
5 gr-30 cm
2 zł-33 cm
puszka po piwie 70 cm
Napisano
I co teraz panowie, jak to mówi Ferdek??? atkaO kakaO?" :D

Macie już tu testy nie ode mnie, to może uwierzycie co?

Odnośnie stabilności:

- iestabilnej sondy DD?"

- Euro ACe to lepszej nie trzeba, na max czułości nic się nie wzbudza"

I tu samulbowi wierzę, bo kupił Euro jako pierwszy w Polsce chyba.

I jeszcze odnośnie zasięgów:

- [50 gr] drapnąłem ją kiedyś z ponad 30 cm.

-odejmij od tych 30cm to zero to ci uwierzę

- Delta - 5 gr - 25cm

- Zasięgi w powietrzu na monety obecne to [Euro]:5 gr-30 cm

Wiem, że 5 cm - cudów nie należy oczekiwać... ale widzicie panowie, jacy jesteście uparci, utrzymując, że dany sprzęt jest gorszy, bo ma kolor jak zabawka? Czy pod jakim kątem oceniacie wykrywki? Naprawdę... aż szkoda pisać cokolwiek.

Pozdrawiam.
Napisano
aaa dołonczę jeszcze że euroace ma cewkę dd i nią testy robiliście a delta w standardzie ma 8 calówkę więc żeby było uczciwie niech ktoś zrobi teścik z sądą dd w delcie i się okaże;)
Napisano
Acha i jeszcze zeby taka sama elektronika byla :)
Wykrywacze mozna porownywac w standardowym wykonaniu, czyli tak jak wychodza z fabryki i trafiaja do sklepu. Inne udoskonalenia znaczaco podnosza cene wykrywki i nie sa porownaniem fabrycznych wyrobow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie