Marcin2 Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Napisano 21 Kwiecień 2011 jako ze planuje zakup nowej wykrywki po F70 na placu wyboru pozostał F75 ltd i etrac jeden i drugi ma swoje plusy F75 to lepsza identyfikacja na granicy zasięgu i lepsze wyważenie a etrac stabilniejszy na trudnym gruncie zasięgami raczej powinny być na tym samym poziomie wiadomo nie są to nowe sprzęty więc może ktoś ma porównanie z nimipodejrzewam że zasięgi sa takie same ale nie o zasięgi tu chodzi bo w tym przypadku różnica jak będzie to i tak bedzie znikoma
VanWorden Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 W zasadzie sam sobie na wszystko odpowiedziałeś tyle, że może nie do końca słusznie;-) F75 znasz bo mając F70 dokładnie wiesz jak leży w ręce i jak działa menu. Z wersją LTD uzyskujesz głównie funkcję dopalacza, który da Ci te kilka centymetrów więcej, ale zasięgi w większości terenów większe będzie miał Etrac, nie na wszystko ale na większość celów. Musisz tylko pamiętać, że nie tylko ergonomia jest zupełnie inna (F75 nieporównywalnie lepsza), ale i technika pracy bo Etrackiem najlepiej nie machać za szybko. Zmiana na wieloczęstotliwościowca to zmiana konkretna także warto się nad tym poważnie zastanowić.PozdrawiamVW
bikemax771 Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Czy F75 ma pamięć ustawień ,czy po wyłączeniu wykrywacza od nowa trzeba ustawiać nastawy dyskryminacje zasięg itp.bo nie znam tego modelu pozdr.bikemax771
VanWorden Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Tak, F75 w odróżnieniu od T2 zachowuje ustawienia po wyłączeniu.PozdrawiamVW
jacho Napisano 21 Kwiecień 2011 Napisano 21 Kwiecień 2011 Gdybym mieszkał nad morzem brałbym e-traca. Na pola F75. Dlaczego? Bo wieloczęstotliwościowiec lepiej poradzi sobie w soli. A na polu wolę obskoczyć 3x więcej niż bardzo dokładnie jakiś kawałek. Przy e-trac, F75 to demon prędkości. Jednocześnie czuły na malutkie popierdułki.Właśnie w takim konfigu łazimy z kuplem (z tym że ja z T2 LTD). Kiedy on jest w połowie poletka ja go mijam wracając. I zgadnij kto więcej wyciąga :)Kopię niestety też dużo więcej i częściej trafiam na mocno skorodowane żelazo (choć nie pytałem jak jest przy etracu). F75 wymaga też większego skupienia bo przy szybkim przemiataniu zasypuje pierdnięciami i słabymi sygnałami. Niestety do wyciągania kawałków drucików i nitów od jeansów trzeba się przyzwyczaić.Jednocześnie kumpel z etraca też jest bardzo zadowolony. A głębokościowo jest bardzo podobnie. Wielokrotnie on sprawdza moje niepewne sygnały a ja jego (o ile jesteśmy w miarę blisko siebie). I nigdy się nie zdarzyło żeby jeden albo drugi nic nie pokazywał. Zawsze oba widziały znajdkę. Jak się trafi coś na granicy zasięgu tak że druga wykrywka nie będzie tego widziała to dam znać :)
talgo Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 a może ARGO wydaje mi się że nie powinien odstawać od F75poprawcie jeśli się mylę
maxim026 Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Argo do F75 LTD .najlepiej by było razem w pole ruszyć i wtedy byśmy się dowiedzieli co i jak.
talgo Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 no to takie gdybanie bez jakiś testów to lanie wody
maxim026 Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 no to tak . Odstaje napewnood F 75 ltd, Gdyby Argo taki był to 95 % poszukiwaczy by go zakupiło. to może odrazu porównacgo do Deusa albo E-treca . RIGOL.. pozdrawiam
talgo Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 do etraca to bez sensu bo to już wieloczęstotliwościowiecale do typowych które działają na jednej częstotliwości jak f75 czemu nie
talgo Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 ale wracając do tematu na innym forumużytkownik marcinch1979 opisał etraca i explorera IIET jest doskonalym wykrywaczem, ale jeśli go otworzymy na max - troszke szybszy ale za cenę dokładności odczytu, na specjalnie pzygotowanym polu testowym małe sreberko na dosc sporej glebokosci ET pokazuje jako zelazo, EXII nie ma watpliwosci, kilka dni temu porownywalismy sygnal, znajomy z ET wmawial mi, ze ma pod cewka znakomity sygnal - fakt sygnal byl niski (conduct) i nawet wskazania na wyswietlaczu takie jakie potrzebujemy, EXII wskazywal na zelazo no i faktycznie po wykopaniu fantem okazal sie maly kawalek skorodowanej blachy."
samgnus Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Jak czytam wcześniejsze posty,to nie bardzo wiem,o czym czytam.Pozdrawiam!
samgnus Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 Niestety czytając post Kol.VanWordena w kwestii E-traca też niewiele rozumiem.Może Kol.VW ma mało do powiedzenia w tej kwestii.Wówczas rozumiem.Pozdrawiam!
samgnus Napisano 22 Kwiecień 2011 Napisano 22 Kwiecień 2011 P.S.W kwestii zasadniczej....Wg.mnie f-75 i E-Trac,to dwie zupełnie inne bajki.Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Widzisz samgnus, sztuka czytania ze zrozumieniem to jest naprawdę sztuka:))Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!VW
talgo Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 no to skoro używałeś lub miałeś możliwość i jednego i drugiegoto napisz swoje rozeznanie w tej kwestii i będzie można podyskutowaćbo tylko trzema postami trochę za śmieciłeś wątek
VanWorden Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Widzisz talgo, ja staram się pomagać innym bez obrażania kogokolwiek czy bzdurnych komentarzy internetowych trolli, z których jednego miałeś nieszczęście tu zacytować. Odpowiadam tylko i wyłącznie na zadane pytanie autora danego wątku bo przecież to jest najważniejsze. Polemiki między nami poszukiwaczami" i który wykrywacz jest lepszy na lewitujące w powietrzu monety, czyli klasyczne pieprzenie o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem zostawiam tym, którzy albo to lubią albo nic innego robić nie potrafią:) PozdrawiamVW
emisoo Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 F75 LTD w trybie boost machasz nad ścierniskiem nie tracąc zasiegu w gruncie . Poprawine ID w stosunku do poprzednika . można machać jak cepem i sie nie dławi podobnie jak T2 se . E-track dla cierpliwego poszukiwacza . Ja osobiście ma m T2se i omege+nel
talgo Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 a powiedz nie denerwuje cie w T2 gubienie nastaw po wyłączeniu wykrywaczaczy nie jest to tak uciążliwe
VanWorden Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 To jest minus, ale przecież menu jest tak proste w T2, że ustawienie nastaw to chwila moment. Mi najbardziej w T2 brakowało odpowiednika trybu JE z F75.
maxim026 Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 emisoo onczy ty rozmawiasz( piszesz) machzsz nad sierniskiemi nie traciz zasięgu ???????? jakiesciernisko ty wogóle miałeś zzwykłego F 75 i Ltd dla porównania w ręku?????????????/ wydaje mi sie że nie
talgo Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 coś chyba kolego emisoo nie doczytałeś machając cepem to niewiele można znaleźć nawet F75ltdco potwierdził użytkownik który zmienił zwykłego F75 na LTDi zwalniając przemiatanie zaczął mieć lepsze rezultaty na poletku przeszukanym po zwykłym F75z tym machaniem wysoko nad ścierniskiem nie tracąc na zasięgu nie do końca bym ufał nawet zachodnim forom ;)myślę więc że szybkość przemiatania w minelabie i fisherze jest podobne
emisoo Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 Tryb boost jest do tego przeznaczony czyli doskonale przydaje sie do tego ,mozemy wysoko nosić sąde nad ścierniskiem i darnią. ja ma T2 z boostem to jest praktycznie to samom co fisher .
VanWorden Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 talgo - szybkość przemiatania" w żadnym wieloczęstotliwościowcu nie jest taka jak w sprzęcie działającym na jednej częstotliwości a już absolutnie nie w F75. Oczywiście możesz chodzić z nimi równie szybko, ale to tak jakbyś w Porsche 911 nigdy nie wrzucał wyższego biegu niż czwórka;-) Anglosasi mówią, że aby poprawnie używać wieloczęstotliwościowca należy chodzić slow and low" i mają 100% racji..PozdrawiamVW
maxim026 Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 LTD jest troszke głębszy od zwykłego F 75 ( mam te wykrywacze ) kilka centymetrów , program CL jest głębszy od BP ale z dyskryminacją max na 3-4 bo potem spada zasięg. ogólnie chodze non stop na BP i czułość na maxa ile sie da ( pierdenie i piszczenie to norma) no i chodze wolniej z F 75 LTD na BP i wolniej macham .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.