Skocz do zawartości

F75 Ltd vs e-trac

Marcin2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jako ze planuje zakup nowej wykrywki po F70

na placu wyboru pozostał F75 ltd i etrac
jeden i drugi ma swoje plusy F75 to lepsza identyfikacja na granicy zasięgu i lepsze wyważenie
a etrac stabilniejszy na trudnym gruncie
zasięgami raczej powinny być na tym samym poziomie

wiadomo nie są to nowe sprzęty więc może ktoś ma porównanie z nimi

podejrzewam że zasięgi sa takie same ale nie o zasięgi tu chodzi
bo w tym przypadku różnica jak będzie to i tak bedzie znikoma
  • Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W zasadzie sam sobie na wszystko odpowiedziałeś tyle, że może nie do końca słusznie;-) F75 znasz bo mając F70 dokładnie wiesz jak leży w ręce i jak działa menu. Z wersją LTD uzyskujesz głównie funkcję dopalacza, który da Ci te kilka centymetrów więcej, ale zasięgi w większości terenów większe będzie miał Etrac, nie na wszystko ale na większość celów. Musisz tylko pamiętać, że nie tylko ergonomia jest zupełnie inna (F75 nieporównywalnie lepsza), ale i technika pracy bo Etrackiem najlepiej nie machać za szybko. Zmiana na wieloczęstotliwościowca to zmiana konkretna także warto się nad tym poważnie zastanowić.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Gdybym mieszkał nad morzem brałbym e-traca. Na pola F75. Dlaczego? Bo wieloczęstotliwościowiec lepiej poradzi sobie w soli. A na polu wolę obskoczyć 3x więcej niż bardzo dokładnie jakiś kawałek. Przy e-trac, F75 to demon prędkości. Jednocześnie czuły na malutkie popierdułki.
Właśnie w takim konfigu łazimy z kuplem (z tym że ja z T2 LTD). Kiedy on jest w połowie poletka ja go mijam wracając. I zgadnij kto więcej wyciąga :)
Kopię niestety też dużo więcej i częściej trafiam na mocno skorodowane żelazo (choć nie pytałem jak jest przy etracu). F75 wymaga też większego skupienia bo przy szybkim przemiataniu zasypuje pierdnięciami i słabymi sygnałami. Niestety do wyciągania kawałków drucików i nitów od jeansów trzeba się przyzwyczaić.
Jednocześnie kumpel z etraca też jest bardzo zadowolony. A głębokościowo jest bardzo podobnie. Wielokrotnie on sprawdza moje niepewne sygnały a ja jego (o ile jesteśmy w miarę blisko siebie). I nigdy się nie zdarzyło żeby jeden albo drugi nic nie pokazywał. Zawsze oba widziały znajdkę. Jak się trafi coś na granicy zasięgu tak że druga wykrywka nie będzie tego widziała to dam znać :)
Napisano
no to tak . Odstaje napewnood F 75 ltd, Gdyby Argo taki był to 95 % poszukiwaczy by go zakupiło. to może odrazu porównacgo do Deusa albo E-treca . RIGOL.. pozdrawiam
Napisano
do etraca to bez sensu bo to już wieloczęstotliwościowiec
ale do typowych które działają na jednej częstotliwości jak f75 czemu nie
Napisano
ale wracając do tematu na innym forum

użytkownik marcinch1979 opisał etraca i explorera II

ET jest doskonalym wykrywaczem, ale jeśli go otworzymy na max - troszke szybszy ale za cenę dokładności odczytu, na specjalnie pzygotowanym polu testowym małe sreberko na dosc sporej glebokosci ET pokazuje jako zelazo, EXII nie ma watpliwosci, kilka dni temu porownywalismy sygnal, znajomy z ET wmawial mi, ze ma pod cewka znakomity sygnal - fakt sygnal byl niski (conduct) i nawet wskazania na wyswietlaczu takie jakie potrzebujemy, EXII wskazywal na zelazo no i faktycznie po wykopaniu fantem okazal sie maly kawalek skorodowanej blachy."
Napisano
Niestety czytając post Kol.VanWordena w kwestii E-traca też niewiele rozumiem.Może Kol.VW ma mało do powiedzenia w tej kwestii.Wówczas rozumiem.
Pozdrawiam!
Napisano
no to skoro używałeś lub miałeś możliwość i jednego i drugiego

to napisz swoje rozeznanie w tej kwestii i będzie można podyskutować

bo tylko trzema postami trochę za śmieciłeś wątek
Napisano
Widzisz talgo, ja staram się pomagać innym bez obrażania kogokolwiek czy bzdurnych komentarzy internetowych trolli, z których jednego miałeś nieszczęście tu zacytować. Odpowiadam tylko i wyłącznie na zadane pytanie autora danego wątku bo przecież to jest najważniejsze. Polemiki między nami poszukiwaczami" i który wykrywacz jest lepszy na lewitujące w powietrzu monety, czyli klasyczne pieprzenie o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem zostawiam tym, którzy albo to lubią albo nic innego robić nie potrafią:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
F75 LTD w trybie boost machasz nad ścierniskiem nie tracąc zasiegu w gruncie . Poprawine ID w stosunku do poprzednika . można machać jak cepem i sie nie dławi podobnie jak T2 se . E-track dla cierpliwego poszukiwacza . Ja osobiście ma m T2se i omege+nel
Napisano
emisoo onczy ty rozmawiasz( piszesz) machzsz nad sierniskiemi nie traciz zasięgu ???????? jakiesciernisko ty wogóle miałeś zzwykłego F 75 i Ltd dla porównania w ręku?????????????/ wydaje mi sie że nie
Napisano
coś chyba kolego emisoo nie doczytałeś machając cepem to niewiele można znaleźć nawet F75ltd
co potwierdził użytkownik który zmienił zwykłego F75 na LTD
i zwalniając przemiatanie zaczął mieć lepsze rezultaty na poletku przeszukanym po zwykłym F75

z tym machaniem wysoko nad ścierniskiem nie tracąc na zasięgu nie do końca bym ufał nawet zachodnim forom ;)

myślę więc że szybkość przemiatania w minelabie i fisherze jest podobne
Napisano
Tryb boost jest do tego przeznaczony czyli doskonale przydaje sie do tego ,mozemy wysoko nosić sąde nad ścierniskiem i darnią. ja ma T2 z boostem to jest praktycznie to samom co fisher .
Napisano
talgo - szybkość przemiatania" w żadnym wieloczęstotliwościowcu nie jest taka jak w sprzęcie działającym na jednej częstotliwości a już absolutnie nie w F75. Oczywiście możesz chodzić z nimi równie szybko, ale to tak jakbyś w Porsche 911 nigdy nie wrzucał wyższego biegu niż czwórka;-)
Anglosasi mówią, że aby poprawnie używać wieloczęstotliwościowca należy chodzić slow and low" i mają 100% racji..

Pozdrawiam

VW
Napisano
LTD jest troszke głębszy od zwykłego F 75 ( mam te wykrywacze ) kilka centymetrów , program CL jest głębszy od BP ale z dyskryminacją max na 3-4 bo potem spada zasięg. ogólnie chodze non stop na BP i czułość na maxa ile sie da ( pierdenie i piszczenie to norma) no i chodze wolniej z F 75 LTD na BP i wolniej macham .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie