mietek Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 Dostalem takowe do identyfikacji, tyle iz odznaczenia to nie moja dzialka.Czy ktores z nich moze byc oryginalem?
mietek Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 i fotka.Na moj gust kopie.Czy mam racje?
kondrat6 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 1-kriegsverdienstkreuz 2 klasy bez mieczy2-winterschlacht im osten za kamanie zimową w rosji3-kriegsverdienstmedalie medal za zasługi wojenne w 1939 roku,jak w pierwszym wypadku.pozdrawiam.
stock84 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Medal KVK - Kriegsverdienstmedaille”, został ustanowiony 19-08-1940, Jako najniższa klasa Krieksverdienstkreuza (Krzyż Zasługi Wojennej, ustanowiony 19 października 1939), przyznawany za wysoką wydajność pracy na potrzeby wojenne.Medal jest wykonany z brązu. A napis brzmi: Fur/Kriegs-/verdienst/1939"Nazwa: Medal Zasługi WojennejNazwa oryginalna: Kriegsverdienstmedaille, Medaille zum KriegsverdienstkreuzUżywany skrót do nazwy: KVMData ustanowienia: 19 sierpnia 1940Organ ustawodawczy:??Projektant:??Opis: brązowy medal o średnicy 38 mm z obramowaniem, na awersie wizerunek Krzyża Zasługi Wojennej (KVK), na rewersie stylizowany czterowierszowy napis: Fur/Kriegs-/verdienst/1939.Wstążka: szerokości 38 mm w kolorze czarnym z dwoma paskami: biały i czerwonym grubości 4 mm każdy po obu bokach i wąskim 1 mm paskiem koloru czerwonego pośrodkuLiczba nadań: ponad 4.000.000Kryteria przyznawania: odznaczenie cywilne przyznawane w szczególności robotnikom przekraczającym ustalone normy pracy Wypowiedz kolegi hellbound z forum historycy.orgWedlug mnie wszystkie to oryginaly, KVK i KVM chyba nawet nie oplaca sie kopiowac
stg1971 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 co do zimy 41-42 mam wątpliwości według mnie prosta kopia od lat walona w tysiącach egz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.