kondrat6 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 To narazie tyle,reszta jak odzyskam film i fotki z wydobycia fajnych części do czołgów,bo na aparat poleciało koło od ruskiego tanku ): (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steffik Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 kondrat6 napisał:a tu to co lubie chyba najbardziej,ruskie życie zapisane na kawałku blachy,na dole strzelec ruskiego kmu na kólkach (:,wycięta gwiazda za którą ginął,i napisy które są dla mnie zawsze tajemnicą bo nie znam języka...za młody jestem i nie zdążyłem się nauczyć w szkole...ktoś pomoże???"Z tego co udało mi się odczytać, to jest nazwisko i imię posiadacza blachy:*иченкоНиколаиCzyli *iczenko Mikołaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 Witam,po kolejnych wypadach do lasu na efekty nie trzeba było czekać...to ciekawsze z tych ostatnich...zbiorowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 ...ruska 75tka,niemiecka około 27mm,zegar pokładowy luftwaffe,ruska sztaba ołowiana z biciami,niemiecka lutownica bez końcówki,kompas ruski 1941r,portfel mosiężny na drobne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 monety tylko na pokaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 gęba (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 a ta blacha leżała koło części czołgowych,jak kto potrafi odczytać to poprosze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 kompas ładnie sygnowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 zakrętka mosiężna od materiałów wybuchowych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 owy zegar,nakręcany od tyłu i zamykany pokrywą bez żadnych kabli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 też prosze o tłumaczenie,leżała koło ogniw t34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 lutownica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 bicia niemieckiej chyba 27,będzie na ID Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 i fanty wczorajsze (:Medal za obrone Kaukazu,co mnie bardzo cieszy bo u mnie ruskie odznaczenia to rzadziej,sreberka i za wierną służbę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 tyłki (; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 odznaka ze sznura wyszła w Piątek razem z 5 markówką... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 tyłki po czyszczeniu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 a to z zeszłej Niedzieli,piękna Infanterka która wyskoczyła gdzie bym sie wcale nie spodziewał a klamra przy ziemiance. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 klamra wygląda na bardzo porządną samoróbkę.Infanterka zaskakująco ładnie wyszła... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koppelmann Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 Co do blaszki to, похоронен танкист - pochowany czołgista, z poprawionymi literówkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates_chmk Posted June 16, 2011 Share Posted June 16, 2011 piękne fanty,az milo oko zawiesic:)))a w jakiej czesci polski kolego kopiesz??pooozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted June 20, 2011 Author Share Posted June 20, 2011 Witajcie,dzięki za odwiedziny i zapraszam może jutro na nowe relacje z frontu...Lubuskiego (; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskarus Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 Hej kolego czy my czasem się nie spotkaliśmy na polu koło Żagańia :)Cpn.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAJTEKZKS Posted June 20, 2011 Share Posted June 20, 2011 Patrząc na tabliczki z drzewca wiedziałem natychmiast,że to nasze kochane Lubuskie:)Reppen zdradziło heZresztą chyba nigdzie indziej w kraju nie ma tak pięknych ziemianek ruskich jak u nas:)Kostrzyn,Ośno,Rzepin,Słubice i okolice Fakt,że coraz bardziej schodzone ale ale efekty są jeszcze hihiPozdrawiam kolego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondrat6 Posted June 21, 2011 Author Share Posted June 21, 2011 kurka pieczona,obiecalem na dziś fotki i nie bylo czasu na przygotowanie...):Kolego Oskarus,byłoby bardzo możliwe bo tam się urodziłem i dość czesto zagladam ale po polach jeszcze tam nie biegalem,coś z tym trzeba zrobić i się poprawić...A nasze ziemianki to fakt,jak narazie górą,trzeba się nachodzić ale warto jak zwykle...zdrówka dla wszystkich... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.