Danger Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Napisano 8 Kwiecień 2011 Witam, mam możliwość nabycia oryginalnego pasa głównego wz.24pas ma piękne sygnatury i jest w świetnym staniemoje pytanie to ile oriętacyjnie można zapłacić za taki pas?Pozdrawiam D.
stock84 Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 Jak jest sygnowany?Masz zdjecia?Klamra biala czy mosiezna?
pancerny Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 pas ma białą klamrę i posiada chyba trzy duże pieczęcie okrągłe i jedną trójkątną z Poznania jest też znak odbioru fotek niestety nie posiadam pieczęcie są bardzo czytelne co do literki całość w magazynowym praktycznie stanie, posiada jedną ślówkę
Danger Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Napisano 11 Kwiecień 2011 ile można zapłacić za pas w takim stanie??
stock84 Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Myslalem ze oficerski.Bardzo ladny pas, ja bym dal moze nawet ze 2,5 litra* wiadomo czego.Przelicznik taki stosuje gdyz pisanie wprost o wartosci w zlotych polskich zle mi sie kojarzy.Pzdr
Danger Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Napisano 12 Kwiecień 2011 Uf!!! pas kosztował jednak nie 2,5 ale w przeliczeniu na litry 50L i jestem z niego zadowolony!!!Z tego co wiem to tego wzoru używali też oficerowie...Czy może ktoś potwierdzić???
Brutus Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Gratuluję,pas bardzo ładny, widać, że krótko był noszony. Przyznam szczerze pierwszy raz widzę pas z tego typu stemplami ale być może nie natknąłem się jeszcze na taką sztukę. Mam prośbę Danger, czy mógłbyś wysłać mi na priv dobre fotki tego pasa, w tym wszystkie stemple, bicia itp. Dzięki
kowalinho Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Nie, jest to śliczny pas główny wz1924, ale używali go szeregowcy i podoficerowie do stopnia chorążego (wyłącznie).Dla oficerów ustalano oddzielne wzory pasów głównych, m.in. wz1924.A ze stemplami wszystko w porzo. ;-)
Danger Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Napisano 13 Kwiecień 2011 Brutus podaj meila wyślę fotki o które prosiszpozdrawiam
bolas Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 Piękny pas, w tym stanie spokojnie wart przynajmniej ze dwie stówki. Jakbyś mógł podesłać zdjęcia to też chętnie się skuszę -> bolas(małpa)gazeta.pl
lucjusz8 Napisano 8 Maj 2011 Napisano 8 Maj 2011 Jeśli to nie problem - również proszę o wysłanie lepszych fotek pasa:lucjusz8@wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.