Skocz do zawartości

pytanie o pas główny

Danger

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, mam możliwość nabycia oryginalnego pasa głównego wz.24
pas ma piękne sygnatury i jest w świetnym stanie
moje pytanie to ile oriętacyjnie można zapłacić za taki pas?

Pozdrawiam D.
Napisano
pas ma białą klamrę i posiada chyba trzy duże pieczęcie okrągłe i jedną trójkątną z Poznania jest też znak odbioru fotek niestety nie posiadam pieczęcie są bardzo czytelne co do literki całość w magazynowym praktycznie stanie, posiada jedną ślówkę
Napisano
Myslalem ze oficerski.Bardzo ladny pas, ja bym dal moze nawet ze 2,5 litra* wiadomo czego.

Przelicznik taki stosuje gdyz pisanie wprost o wartosci w zlotych polskich zle mi sie kojarzy.Pzdr
Napisano
Uf!!! pas kosztował jednak nie 2,5 ale w przeliczeniu na litry 50L i jestem z niego zadowolony!!!
Z tego co wiem to tego wzoru używali też oficerowie...
Czy może ktoś potwierdzić???
Napisano
Gratuluję,
pas bardzo ładny, widać, że krótko był noszony. Przyznam szczerze pierwszy raz widzę pas z tego typu stemplami ale być może nie natknąłem się jeszcze na taką sztukę. Mam prośbę Danger, czy mógłbyś wysłać mi na priv dobre fotki tego pasa, w tym wszystkie stemple, bicia itp. Dzięki
Napisano
Nie, jest to śliczny pas główny wz1924, ale używali go szeregowcy i podoficerowie do stopnia chorążego (wyłącznie).

Dla oficerów ustalano oddzielne wzory pasów głównych, m.in. wz1924.

A ze stemplami wszystko w porzo. ;-)
  • 2 weeks later...
Napisano
Piękny pas, w tym stanie spokojnie wart przynajmniej ze dwie stówki. Jakbyś mógł podesłać zdjęcia to też chętnie się skuszę -> bolas(małpa)gazeta.pl
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie