Skocz do zawartości

drugi wykrywacz do militarki

bartorzel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na militarce się nie znam, ale znajomy, który już trochę wykrywaczy miał, bardzo chwali sobie Taktyka. Więc może warto na niego też zwrócić uwagę.
Napisano
To może niech znajomy wpadnie na forum i napisze coś o tym Taktyku. Ja też zastanawiam się nad jakąś drugą wykrywką na militarkę bo teraz biegam z Proximą i chciałbym coś głębszego. A o Taktyku za dużo info nie ma.
Napisano
705-tka na militarkę się nadaje (może od biedy" to za mocne słowo).Dla mnie najgorzej jest określić bez przełączania w namierzanie jakiej wielkości jest przedmiot. Mój pierwszy wykrywacz (takiej dawnej firmy elektronik system)przypominający kulę z walkmanem przyzwyczaił mnie do analizowania samego sygnału (długość, siła).Niestety się już rozpadł. X-terra wydaje tylko u" i na podstawie tych kilku upów" trzeba zadecydować czy to odłamek, czy jednak warto kopać. Takie moje subiektywne odczucia po łażeniu za militarką. Chociaż widok kolegów kopiących każde g.. w lesie pooranym jak księżyc - bezcenny - ja w tym czasie latałem i kopałem łuski i b.duże sygnały.
Napisano
Mam wrażenie, że tu ma duże znaczenie gleba. Najgłębiej kopałem w piasku - ok 80 cm były to przedmioty mniejsze od hełmu ale grubsze. Sygnał był bardzo krótki do pomylenia z małymi żelaznymi śmieciami. Przy ciężkim gruncie zasięg spada.
Napisano
dziś byłem pierwszy raz z 705 w lesie na okopach,znalazłem jakiś tam bagnet ale ogólnie było ciężko.Nie potrafie rozpoznać wielkości przedmiotu na małych łuskach wyje jak szalony.Kopać wszystkie sygnały to sił zabraknie.Chyba i ja będe musiał pomyśleć o hs 3.
Napisano
...jakiś tam bagnet..." - to nie tak źle jak na pierwszy raz :-). Ja zawsze kopię kolorki (łuski także, ale kolorki to też guziki i klamry itp.). Po obsłuchaniu ze sprzętem da się odrzucać małe odłamki. Potem występują w/w problemy (przynajmniej u mnie).
Napisano
Na militarkę dobry jest statyk, można z grubsza określić kształt przedmiotu. Wykrywacz z pomyślenia" nie ma wskaźnika optycznego sygnału i nie ma regulacji czułości.
Napisano
Możesz rozwinąć jakiej regulacji nie posiada?
Tylko konkrety proszę odnośnie działania.
Wg. mnie wprowadzasz drogi kolego w błąd innych użytkowników. No ale proponuję to wyjaśnić.
Napisano
Nie chodzi o brak regulacji. Moim zdaniem x-terra umożliwia identyfikację łącznie z określeniem jako takim wielkości przedmiotu. Wymaga to przy chodzeniu za militarką w prospectingu przełączenia w pin point najlepiej w dyskryminacji i kikukrotnego przejechania cewką nad celem. Mi przy tym i tak się to nie do końca udaje i kopię nieduże odłamki. Jeżeli odrzucałbym małe sygnały to mógłbym ominąć małe kolorki.
Napisano
Do kol. pawel888. Nie posiada regulacji Czułość. Nie wiesz o czym mówię, bo jej nie masz w tym wykrywaczu:) W wykrywaczach z opisem angielskim brzmi to Sensitivity lub Sens. Nie mówię oczywiście o X-Terra.
Napisano
Armand- doskonale wiem co to jest czułość i jak brzmi w języku angielskim. Tylko wydawało mi się że brak tego pokrętła zaliczyłeś jako wadę HS-3. Jeżeli uznajesz za wadę proszę napisz co odejmuje temu wykrywaczowi ewentualnie w czym przeszkadza.
Chciałem doprecyzowania w kwestii działania sprzętu, odpowiedzi nie otrzymałem, natomiast zostałem zaznajomiony ze znaczeniem słowa sensitivity.
Liczę na poprawę w następnym poście ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie