sebo_sek Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam, mam dziś kilka przedmiotów wszystkie z jednego pola- oto pierwszy: jakiś klin, wygląda na brąz i bardzo stary, czy to możliwe, że średniowiecze?
sebo_sek Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 I takie dwa ogniwa, ale ewidentnie było dłuższe. Wysokość ok 5cm i ok 3 szerokości, stalowe.
nitrox100 Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Może tak być,bo ten niby ustnik wygląda mi na prowadzenie knota.W tych wycięciach były kółeczka które go przesuwały
sebo_sek Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 No i by się zgadzało, bo leżały od siebie zaledwie kilka metrów dzięki
Hebda Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 tamosięzna nakrętka z gwintem"nie jest przypadkiem zmasakrowanym kawałkiem lampy naftowej?
sebo_sek Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam, mam dziś kilka przedmiotów wszystkie z jednego pola- oto pierwszy: jakiś klin, wygląda na brąz i bardzo stary, czy to możliwe, że średniowiecze?
sebo_sek Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Napisano 5 Kwiecień 2011 Dziwna mosiężna nakrętka, na kolejnym zdjęciu widoczny zmasakrowany gwint
Pytanie
sebo_sek
Witam, mam dziś kilka przedmiotów wszystkie z jednego pola- oto pierwszy: jakiś klin, wygląda na brąz i bardzo stary, czy to możliwe, że średniowiecze?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.