Thomson. Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 Jak w tytule. Wygląda na samoróbe.Widoczny gwint i dziury o niewiadomym przeznaczeniu. Trafiony na ruskich pozycjach. Proszę o wyjaśnienie jaką funkcje pełnił w/w przedmiot.Pzdr
Thomson. Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 Właśnie też wydaje mi się, ze to lampa karbidowa.
karabin Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Wykopałem kiedyś niemiecką,bardzo podobna w konstrukcji,u ciebie brakuje być może kilku rurek miedzianych lub mosíężnych od gazu,no i korka vel dekla. Na 99,9 stawiam że karbidówka i niekoniecznie samoróbka. Dawniej takiej techniki jak dzíś nie było,więc wizualnie może wyglądać trochę prymítywnie. Może jakieś bicia wyjdą?Pozdrawiam
Thomson. Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 Jak w tytule. Wygląda na samoróbe.Widoczny gwint i dziury o niewiadomym przeznaczeniu. Trafiony na ruskich pozycjach. Proszę o wyjaśnienie jaką funkcje pełnił w/w przedmiot.Pzdr
wojtek1234321 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Mi się z zapalniczką kojarzy"To byłaby jakaś potężna zapalniczka, 13 centymetrów długa i 4 centymatry średnicy, jak na zapalniczkę to chyba ciut za duże.
Pytanie
Thomson.
Pzdr
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.