Skocz do zawartości
  • 0

który producent bagnetów?

zuzia

Pytanie

Napisano

Witam, mam taki problem, wpadł mi w ręce taki bagnecik i po szperaniu w necie odnalazłem dwie sprzeczne informacje na temat kodu S/175.Pierwszy z nich to:S/175 F.W.Holler a drugi to:S/175-Carl Eickhorn, Solingen.Bagnet jest z roku 1937 ,czy kod funkcjonował od-do roku produkcji?Pogubiłem się jak to w końcu jest?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szczerze ja znam tylko tą stronę - inne nie były mi potrzebne a ta jest pierwsza w google, mógłbyś podać strony na które wchodziłeś, był bym wdzięczny.
Napisano
w/g tej strony kod S/175 to Carl Eickhorn Solingen funkcjonował w latach 1936 - 37
http://wikingsbajonetcollection.ooz.dk/WaA%20codes.php
Napisano

Witam, mam taki problem, wpadł mi w ręce taki bagnecik i po szperaniu w necie odnalazłem dwie sprzeczne informacje na temat kodu S/175.Pierwszy z nich to:S/175 F.W.Holler a drugi to:S/175-Carl Eickhorn, Solingen.Bagnet jest z roku 1937 ,czy kod funkcjonował od-do roku produkcji?Pogubiłem się jak to w końcu jest?

Napisano

Rok produkcji.Dodam tylko że zatrzask,okładziny,osłona i bagnet sygnowane nr 146.Waffenamty to nr 253 pod którym występują obydwaj producenci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie