Emil 73 Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Cześć,proszę o pomoc w podaniu mi pochodzenia tego guzika,nie mogę określić wizerunku orła.Mam trzy takie same,myślę że to jest mosiądz średnica 28mm,wiem że takiej wielkości były oficerskie sztabowe i generalskie.Rewers bez oznaczeń wklęsły.Dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil 73 Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Przepraszam ,że od razu nie załadowałem tego zdjęcia,proszę o pomoc w określeniu pochodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil 73 Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Proszę o jakiekolwiek info.na temat tych guzików,chcę dodać że zostały znalezione w wysuszonym bagnie w lasach Janowskich,stacjonował tam oddział austryjacki który został napadnięty przez Rosjan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColdDemons Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Przecież te guziki nigdy gleby nie widziały. To jakiś współczesny szajs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil 73 Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 A może były znalezione w dzbanku glinianym z innymi rzeczami.Myślisz że ludzie tylko na fanty zjedzone przez korozję trafiają ,?jeden wykopał drugi owiną i zakopał,,szable też w skóry zawijali i sadłem smarowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgnus Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Jako dla mnie wspólczesna robota...Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emil 73 Posted April 3, 2011 Author Share Posted April 3, 2011 te guziki wyglądają na stare, robione prawdopodobnie na zamówienie,dlaczego współczesne?,bo nie spotykany wzór orła czy za dobrze utrzymane?średnica taż nie spotykana-28mm.Pozdrowienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.