Emil 73 Napisano 29 Marzec 2011 Autor Napisano 29 Marzec 2011 Cześć,proszę o pomoc w podaniu mi pochodzenia tego guzika,nie mogę określić wizerunku orła.Mam trzy takie same,myślę że to jest mosiądz średnica 28mm,wiem że takiej wielkości były oficerskie sztabowe i generalskie.Rewers bez oznaczeń wklęsły.Dziękuję i pozdrawiam.
Emil 73 Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Przepraszam ,że od razu nie załadowałem tego zdjęcia,proszę o pomoc w określeniu pochodzenia.
Emil 73 Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Proszę o jakiekolwiek info.na temat tych guzików,chcę dodać że zostały znalezione w wysuszonym bagnie w lasach Janowskich,stacjonował tam oddział austryjacki który został napadnięty przez Rosjan.
ColdDemons Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Przecież te guziki nigdy gleby nie widziały. To jakiś współczesny szajs.
Emil 73 Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 A może były znalezione w dzbanku glinianym z innymi rzeczami.Myślisz że ludzie tylko na fanty zjedzone przez korozję trafiają ,?jeden wykopał drugi owiną i zakopał,,szable też w skóry zawijali i sadłem smarowali.
samgnus Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Jako dla mnie wspólczesna robota...Pozdrawiam!
Emil 73 Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Napisano 3 Kwiecień 2011 te guziki wyglądają na stare, robione prawdopodobnie na zamówienie,dlaczego współczesne?,bo nie spotykany wzór orła czy za dobrze utrzymane?średnica taż nie spotykana-28mm.Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.