Skocz do zawartości

NIKE 1932

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://img405.imageshack.us/i/kopia15049665463.jpg/
http://img200.imageshack.us/i/kopia15049665462.jpg/

WITAM FACHOWCÓW.MAM ZAMIAR KUPIĆ TĄ RZECZ.CZY JEST PRAWDZIWA?
Napisano
Dopóki jest na zdjęciu to jest wirtualna;) Ładna ale mocno porysowana, ktoś chyba bardzo poważnie podszedł do jej czyszczenia.
Napisano
Witam !
Kolego sieryj,przed zakupem proponuję zdobyć trochę więcej danych tej monety,typu waga,średnica... żeby później nie było zdziwienia.
Moneta powinna mieć 33mm średnicy i powinna ważyć 18g. a na obrzeżu napis SALUS REIPUBLICAE SUPREMA LEX"
Napisano
Sieryj.

Dobra rada wujka trapera na przyszłość. Jeżeli chcesz coś pokazać co jest na aukcjach, masz zamiar to kupić i nie chcesz dodatkowej konkurencji, to wklejając zdjęcie z aukcji, usuń znak wodny" sprzedającego z fotki.
Odnalezienie tej aukcji, gdzieś w Europie zajeło mi mniej niż 5 sek. :))
Jeżeli już zaczełeś temat, to daj szansę innym....

http://aukro.ua/nika-5-zlotyh-1932g-serebro-bonus-i1504966546.html

To tyle dygresji.
Przeczytaj uważnie opis aukcji. Moneta znaleziona w szpargałach po jakiejś babce, więc sprzedający nie daje gwarancji co do jej autentyczności. Napisać to on se może...

Raz na płocie pisało dupa", chciałem pogłaskać i drzazgi mi w rękę weszły.....

Foty są robione z fleszem i bez. Przyjrzyj się uważnie patynie... Podobne rysy i ślady używania monety, zrobię Ci bez większego problemu.

Czy myślisz że na Ukrainie siedzą same głupki i nie wiedzą co mają ? Że nie ma tam kasiastych numizmatyków z najwyższej półki ? Popatrz na jakiekolwiek inne polskie fanty i na ich zabójcze ceny. Jeżeli to byłby orginał, to sprzedający na privie by dostał taką kasę że ta aukcja juz by była dawno zamknięta.

Dawno, dawno temu zbierałem profesjonalnie monety. Do zamknięcia kolekcji II RP brakowało mi trzech monet, obu Konstytucji i właśnie tej Nike, a tak to miałem WSZYSTKO.
O Nike 1932 biłem się w 1997 na aukcji w WCNie. Stan zachowania 3+. Powiedzialem sobie że po za katalog" nie wychodzę. Dawałem 5 tys (poszła za ponad 7), ale to było 14 LAT TEMU. Z perspektywy czasu żałuję,chociaż miałem kasę i mogłem śmiało bić dalej. W 1995 miałem możliwość kupna TEJ Nike, na stadionie (bazarze) w Przemyślu po bardzo atrakcyjnej cenie, za skromne 3 tys. bo sprzedawcy (Ukraińcowi) były bardzo potrzebne pieniądze na lecznie córki. Lecz gdy zobaczyłem u niego inne perełki polskiej numizmatyki, po równie atrakcyjnych cenach, to dałem se siana...

W profesjonalnej numizmatyce pamiętaj o jednym. Mieć na koncie 5, czy też 6 zer, to za mało, to nie wszystko. Najpierw ZNAJDŹ tą perełkę i nakłoń posiadacza żeby ją odsprzedał, żeby wyrwał z siebie kawał serca".

Gdyby ta Nike z tej aukcji była orginalna to bym poszedł po nią nawet na piechotę....

Rozgadałem się, sorki. Życzę udanych zakupów... :))
Napisano
A ja znam osoby mające perełki i skłonne odstąpić(czytaj sprzedać cokolwiek). No, ale cóż, mi właśnie brakuje tych kilku zer do liczby właściwej na koncie...
Napisano
Swoją drogą fatalny fals. Wystarczy spojrzeć na datę. Cyfry różnej wielkości, w różnej odległości od siebie. To co powinno być podrobione perfekcyjnie jest spartolone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie