MilKam88 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 Witam,Czy działa ktoś jeszcze na przyczółku?Można tam jeszcze coś znaleźć oprócz łusek i odłamków?Pozdrawiam.
Thomson. Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Działa i to pewnie nie jeden.Można tylko trzeba mieć dobre miejsce i sporo wyłażonych km.
elpasys Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Według źródeł niemieckich tylko dnia 1 sierpnia 1944 niemieckie lotnictwo zniszczyło (zatopiło) nie mniej niż 29 szt. wyładowanych do pełna ludźmi i sprzętem promów(?), przeprawiających się przez Wisłę na wysokości Magnuszewa.
Thomson. Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 To wszystko wyjaśnia trafiające się przy brzegu dziwne długie rzeczy...
MilKam88 Napisano 23 Marzec 2011 Autor Napisano 23 Marzec 2011 Tak spytałem bo osobiście nigdy nie widziałem tam nikogo z wykrywką :-) Czytałem, że teren już bardzo przeszukany itp. Ale mam nadzieję i wierzę, że jeszcze coś ciekawego można wyjąć tylko trzeba szukać i mieć odrobinę szczęścia. Ogólnie to znalazłem kilka fantów, ale szału nie ma :-) Za to dużo dołów, łusek i odłamków. O tych wysadzonych promach to nie wiedziałem :-0 ciekawe.
Thomson. Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 A tak pytając to kolega mieszka gdzieś w tych okolicach? Może jakis wspólny wypad?
MilKam88 Napisano 23 Marzec 2011 Autor Napisano 23 Marzec 2011 Jestem z Białobrzegów, także nie mam daleko ;-) A wspólny wypad bardzo chętnie. We dwóch zawsze raźniej.
Patryk7k5 Napisano 25 Marzec 2011 Napisano 25 Marzec 2011 elpasys możesz określić dokładniej te źródła niemieckie?pozdrawiam
elpasys Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 @Patryk7k5Franz Kurowski, Fallschirmpanzerkorps Hermann Goering", p. 277.
boat88 Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 to jak przyczółek to i ja się dołączę,oj trzeba się nalatac za fantami,najeździc samochodami i nabiegac z wykrywkami by nie wracac z pustymi rękami he he he:) a o tym to kolega Thomson Ci opowiedziec trochę może bo zgarnia wszystkie fanty z przyczółka ;)
boat88 Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 ps. on nie wraca z pustymi rękami, więc przyklej się do kolegi Thomsona to zapewne już nic na przyczółku nie zostanie:)
Thomson. Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 Leci ktoś w tym tygodniu? Chętnie do kogoś dołączę. Jak coś to pisać.Zdrów
Thomson. Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 PS: Boat nie przesadzaj. Po prostu poprawiam miejscówki po innych.
boat88 Napisano 30 Marzec 2011 Napisano 30 Marzec 2011 jak ja chciałem tyle razy się z Tobą ustawić to zawsze coś ci wypadało,a tu widzę że szukasz nowych znajomości, no ładnie.ps:no wiadomo że to w jakimś sensie jest poprawianie ale zapewne i nie tylko hehehe, nie cygań masz tam swoje miejscówki od lat i wiadomo kto Ci w tym pomaga...odezwał byś się na gadulcu,a nie nic się nie chwalisz.
Thomson. Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Odezwałbym się z chęcią tylko ciężko Cie tam spotkać. Co do samych wyjazdów to wiesz jak było. Jak mi pasowało to Tobie nie. Jak coś to ja do końca tygodnia mam wolne i z chęcią możemy gdzieś wyskoczyć.
MilKam88 Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Napisano 18 Kwiecień 2011 Leci ktoś na tygodniu na przyczółek?
Maciek.T Napisano 25 Kwiecień 2011 Napisano 25 Kwiecień 2011 Witam ! Mam dwa pytania czy na przyczółku, zeszłoroczna powódź utrudnia poszukiwania czy naniosło tak jak w moich okolicach 1 metr piachu , czy brzeg wygląda w miarę tak samo? Oraz czy ktoś z was posiada mapę wojskową tego rejonu jeżeli tak to poproszę na maila maciek.tyszka@wp.pl .Z góry dziękuję.
Salamandra Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Witam kolegów, mam prośbę czy posiada ktoś z Was jakieś opracowania, materiały, tudzież jakąkolwiek wiedzę na temat ofensywy styczniowej 1945 która wyszła z pod przyczółka, interesują mnie głównie zagadnienia z których rejonów i w jakim kierunku wyszła ofensywa i jakie dywizje niemieckie stacjonowały na pierwszym rzucie, z jakimi jednostkami w pierwszej linii starli się Rosjanie. Z góry dziękuję za pomoc. Nadmieniam, że nie liczę oczywiście na rozpisywanie się na ten temat ale jakieś książkowo- opracowaniowe" wskazówki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.