hinyy Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 Wpadło w moje niecne ręce takie oto ustrojstwo,ciekaw jestem od jakiego to było auta-ma ktoś pomysł?
Catadero Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Samochód osobowy. Z taką ilością szprych pewnie dość duży, lata dwudzieste. Narodowości nie rozpoznam.C.
Catadero Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 W latach, z których pochodzi przedstawiona do id oś (przednia) normą był napęd na tył. Jedynie poniżej 10 procent pojazdów na świecie miało napęd na oś przednią lub, jak ewenement z tamtych czasów, amerykańska ciężarówka OSHKOSH z 1917 r, która miała napęd 4x4 !Na moim zdjęciu typowa oś przednia-ok. 1925r, De Dion Bouton.C.
hinyy Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 Wpadło w moje niecne ręce takie oto ustrojstwo,ciekaw jestem od jakiego to było auta-ma ktoś pomysł?
zaraz Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Witam. Ta oś wygląda na przednią ponieważ posiada zwrotnice. Prawdopodobnie są zablokowane na wprost.Może ktoś zrobił z tej ośi wózek-przyczepkę. Podobne ośie były w fordzie T". Pozdr.
Pytanie
hinyy
Wpadło w moje niecne ręce takie oto ustrojstwo,ciekaw jestem od jakiego to było auta-ma ktoś pomysł?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.