nabuh Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Złapałem ostatnio taki worek, wygląda na oryginał, ma jakieś (tajemnicze dla mnie) oznaczenia. Jak ma ktoś jakieś pomysły to proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Od wewnątrz na rancie: ATLANTIC (jakieś dwie litery P albo F?) INC i data 1943. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 I po wypraniu wyszło U.S. więc jest jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ket Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Mój teść wracając z wojny przywiózł swoje graty w takim worku.Twierdził że dostał z UNRY.Ja używam go po dziś dzień na wypady żeglarskie.Ket Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Złapałem ostatnio taki worek, wygląda na oryginał, ma jakieś (tajemnicze dla mnie) oznaczenia. Jak ma ktoś jakieś pomysły to proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 To spód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabuh Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Napis na boku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 U.S.Army worek na ubranie itp. z 2WŚ napisy to imię nazwisko i numer żołnierza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Moze byc i brytyjski.Paski to kod jednostki.Sprawdz:- karabinczyk/zapiecie, czy jest strzalka- klapa, od spodu powinny byc pieczecie, czesto z data Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nabuh
Złapałem ostatnio taki worek, wygląda na oryginał, ma jakieś (tajemnicze dla mnie) oznaczenia. Jak ma ktoś jakieś pomysły to proszę.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.