dariusz.01 Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 A czy koledzy piszący , niejako zawodowo o wykrywaczach metalu i nt.poszukiwań za pomocą detektorów nie myśleli czasem o wydaniu takiej pozycji ?Czy nie warto zebrać te wszystkie testy, zasady dot.obsługi sprzętu,kodeks poszukiwacza,zagadnienia prawne itp. oraz instrukcje ( ale nie te lakoniczne- nic nie mówiące) w całość, w jakiś poradnik ?Mimo tego,że wiele informacji jest na forach , w Odkrywcy -myślę,że taka pozycja sprzedawałaby się.Ja takiej pozycji nie widziałem.A może już jest ?
Hebda Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Pozycja by się nie sprzedawała.raz:jest internet,niemal wszędzie jużdwa:jest w nim więcej informacji niżby można było zawrzeć w książcetrzy:szperanie po sieci nic nie kosztuje tak jak słowo drukowane:)
ammuratow Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 Na rynku jest książka Thomasa von Hohenkruga (autor jest Polakiem- niemieckie nazwisko to pseudonim) wykrywaczem po skarby". Jest droga i nie ma w niej niczego rewelacyjnego. Mógłbym sam napisać coś takiego korzystając z zasobów naszego forum.
dariusz.01 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 A ja chętnie nabyłbym taki podręcznik-poradnik dla poszukiwacza.Może myślę trochę po staroświecku, ale słowo pisane(książka)napewno znajdzie swoich wyznawców...tylko czy znajdzie ich na tylu,że zarobi na siebie i autorów? No , nie wiem.A może wyjściem byłby coroczny kalendarz-poradnik poszukiwacza ?Też nie wiem , czy byliby nabywcy...ale daję pod rozwagę ten pomysł dla ew.autorów i wydawców.pozdrawiam,
dariusz.01 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 Ammuratow,dzięki za wskazanie tej książki.Oglądałem.dzięki
Weteran-39 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Dobra jet również 'Vademecum poszukiwacza skarbów' pana Artura Boratczuka.Co prawda część 1 wydano w 2002 i zapowiadanej części 2 nie widać.
dariusz.01 Napisano 23 Marzec 2011 Autor Napisano 23 Marzec 2011 Ammuratow,podzielam Twoje zdanie- nie jest to rewelacja.Jedne rozdziały - tytuły jako pytania itp. Już to mi sie nie podobało. Treść też taka sobie.Ale wiele podobnych pozycji nie ma na rynku.Ja oczywiście nie napisałbym nic lepszego, bo jestem za krótki i za krótko w temacie... Weteran - dzięki za tą drugą podpowiedz... o niej gdzieś słyszałem. Czy autor pisze tam coś o Dolnym Śląsku?Panowie, pozdrawiam darek
Weteran-39 Napisano 23 Marzec 2011 Napisano 23 Marzec 2011 Dariusz p.Boratczuk pisze o sprzęcie, metodach szukania,konserwacji i.t.d.Ogólnie podstawy.
dariusz.01 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 Weteran - dziękuje !Odszukałem ta książkę w internecie.Pozdrawiam,
Cpt.Nemo Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Teraz juz wieswz czemu nastepnych pewnie nie bedzie ?
dariusz.01 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 Nemo, no niby wiem, ale ja chcę jej tylko poszukać.Należę do takiej dziwnej grupy ludzi, którzy szukają w internecie- ale książkę wolałbym mieć na półce.Jak mnie zainteresuje - napewno ją kupię.Dlatego właśnie proszę o Wasze opinie i dzięki za nie wszystkie.
dariusz.01 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 Kolegom dziękuję za cenne uwagi!pozdrawiam,admina proszę o zamknięcie tego wątku !dzięki !darek b-ta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.