piotr916 Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 Witam!Znalezliśmy swego czasu taki obiekt.Jest to schron obserwacyjny.Nie mogę go przypasować do żadnego schematu w książce Perzyka i Miniewicza.
piotr916 Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 obiekt znajduje się na płn.zach. od Tuczna
HUBERTUS 1656 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 na pierwszy rzut oka to wygląda na polski schronik obserwacyjny typu polowego,masz więcej fotek?
szwed68 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Obiekt niemiecki z Wału Pomorskiego, nazywany studnią choc raczej jest to obiekt związany z łącznością.Jest ich kilka na tamtym terenie, ostatni w Głusku.
piotr916 Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 Witam!Dzięki Szwed68 za info.Jestem zaskoczony,że jest ich więcej.Sądziłem iż ten to jedyny-taki eksperymentalny rodzynek.A tamte pozostałe są w podobnym stanie,czy gorszym?Kilkanaście metrów od niego są dwa obiekty z fotki obok(jedynej niestety).Obiekty w dobrym stanie nie licząc części bojowo-obserwacyjnej(nieznacznie zniszczone).Odcinek bardzo ciekawy ze względu na te obiekty.Szkoda,że pominięty przez panów Perzyka i Miniewicza.Szwed68.Masz jakieś szersze info na temat tych schronów typu studnia"?.Wybudowane tylko na Wale Pomorskim?Pozdro.
szwed68 Napisano 22 Marzec 2011 Napisano 22 Marzec 2011 Nie wiem jak gdzie indziej ale na MRU ich nie ma.Stan podobny.W okolicach Głuska i St. Osieczna są jeszcze podobne kwadraciaki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.