Skocz do zawartości

Więcej miejsca dla czołgów

greg1

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem koncepcje Rozwoju Muzealnictwa Wojskowego w Latach 2009-2018 zaakceptowaną przez ministra obrony.
(może jest już nie aktualna bo z sierpnia 2009)

W niej jest napisanie właśnie że sala tradycji CSWL ma zostać przekształcona w muzeum z 2-3 etatami. Myślałem że skoro dostajecie nowe pomieszczenia to coś się już w tym względzie robi.

Czy coś się w tym względzie dzieje - że oficjalnie ma zostać powołane MBP ?

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100827/BYDGOSZCZ01/347629162

Muzeum w Poznaniu ma bardzo ciekawe eksponaty techniki wojskowej, brakuje mi oczywiście dużej hali, by nie tłoczyć w taki sposób te wszystkie pojazdy.

Zwracam się z pytaniem do was, mam do poznania ponad 300 kilometrów, chciałbym odwiedzić Poznań, ale nie chcę na darmo jechać taki kawał. Czy odmówiono komuś wizytacji po wcześneijszym zamówieniu się ?.

Im chyba płacą od sztuki (jeżeli chodzi o wymyślanie koncepcji ) bo od 2009 były chyba jeszcze ze dwie.
Nikomu nie odmawia się wstępu po wcześniejszym umówieniu. Po warunkiem że w Muzeum jest Kustosz.

Jacek

Panowie pozyskujcie i trzymajcie wszystko co się da.
To co jest pancerne i to co nim nie jest.
Trzymajcie się MON-u On Wam krzywdy nie zrobi bo to jego historia.
Panowie to ,,muzeum ,,to jest chwalebna prywata tego co to zamknął w hangarze i jego imie powinno Ono nosić.Bo czasami coś zamknąć to znaczy uratować i tak było w tym przypadku.
Mamy to czego na zachodzie nie mają i mieć nie będą.
Pojazdy zabytkowe ,,gotowe ,,do walki.
Na zachodzie armia starą broń po prostu niszczy jako niepotrzebną.
Ja trzymam kciuki za to muzeum i proszę nic nie zmieniajcie trzymajcie się MON-u.Te pojazdy trzeba zachować dla następnych pokoleń hobbystów w takiej formie w jakiej służyły w armii, to gwarantuje tylko MON i cywilom tego nie dawajcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie